Egyéb kategória

Itt az ideje lenyugodni! 6 módszer, hogy újra zenbe kerüljetek

Idegeskedés, nyomasztó érzés, izgulás – bizonyára mindannyiunk találkozott már hasonló érzésekkel. A mostani stresszes világban muszáj, hogy legyen a tarsolyotokban pár trükk, amivel le tudjátok vezetni a feszültséget. Ebben segítünk most!

vous - 2016.11.07.
Itt az ideje lenyugodni! 6 módszer, hogy újra zenbe kerüljetek

1. Ne sanyargassátok önmagatokat!

Nagyon sok feszült helyzetre a válasz az, hogy nevessünk egyenesen a „nehézségek arcába”. Ezt értsétek szó szerint. Meglepő, de ez tényleg csodákat művel. Ha azonban olyan a helyzet, hogy abban sehogy sem lehet komikumot találni, akkor is mindeképp próbáljatok mosolyt csalni az arcotokra. Keressetek vicces mémeket a neten, vagy nézzétek a kedvenc sitcomjaitokat. 

Forrás:
iStock

2. Gondoljatok jó dolgokra és azok valóra válnak!

Nagyon közhelyesnek tűnhet ez a mondat, viszont higgyétek el, működik. Azzal, hogy elképzelitek magatokat különféle pozitív szituációkban (megdicsér a főnökötök, jól teljesítetek a munkahelyeteken), bevonzzátok a jó dolgokat.

3. Mozgás

Ha minden összejött, tornázzatok otthon. A mozgás az egyik legjobb módja annak, hogy levezessétek a feszültséget. Sétáljatok, fussatok, mozogjatok bármi olyat, ami boldoggá tesz titeket.

Forrás:
iStock

4. Ne izguljatok azon, amit a többi ember mond!

Mindenkinek megvan a saját szubjektív véleménye, ezt tiszteletben kell tartani. Viszont nem szabad, hogy átessetek a ló túlsó oldalára. Hallgassátok meg, amit mondanak, de ha például nem építő kritika, akkor engedjétek el! Tejesen felesleges azon szoronganotok, mit gondolnak es mondanak mások, csak a bennetek lévő stresszt növelitek ezzel.

5. Ne bosszankodjatok azon, amit nem tudtok kontrollálni!

Sok olyan dolog van az életben, amit egyszerűen nem tudunk kontrollálni és sokat bosszankodunk miattuk. Ha valamit sehogy sem tudtok befolyásolni, akkor muszáj elengednetek, mert megváltoztatni ezzel úgyem tudjátok, viszont a saját hangulatotokat rontjátok vele.

6. Lassítsatok le egy picit!

Tony Bernhard pszichológus szerint ha a stressz-szintünk nagyon magas, akkor próbáljunk meg lassítani. Ez segít a feszültséget csökkenteni és megnyugtat. Erről egyébként korábban már Eszter is írt nektek:

lány haj tó

Lassítsatok – evésben, szexben, életben! Ismerjétek meg a slow-mozgalmat!

„Ez nagyon szuper téma, írd meg frappánsan, röviden, de tegyél hozzá jó sok fotót egymás alá, hogy még néhány másodperccel tovább maradjon velünk az, aki lekattintotta.” Ha az elmúlt hónapokban nem mondtam vagy írtam le a fenti mondathoz hasonlót százszor, akkor egyszer sem. Nincs időtök olvasni. Rohantok. Zötykölődtök a metrón, a buszon, a villamoson. Fotókat vagy videókat sokkal hamarabb megnéztek útközben, mint egy cikket, amit amúgy sem láttok jól, ha rázkódik alattatok a jármű. DE MOST LASSÍTSATOK! Hogy hogyan? Itt kiderül!

Ajánlott cikkek