Egyéb kategória

Nem hiszitek el, melyik a legnépszerűbb magyar mesefigura!

Gyerekkorotokban tuti, hogy ti is nagyon szerettétek a meséket, és akadt is jó néhány magyar rajzfilmfigura, akiket lehetett imádni! Nálam például a legnagyobb kedvencek között mindig ott volt a Mézga család és Pom Pom, de rajtuk kívül is elég széles a paletta. Most rábukkantam egy térképre, ami megmutatja, a különböző országoknak kik a legnépszerűbb mesekarakterei!

vous - 2016.11.09.
Nem hiszitek el, melyik a legnépszerűbb magyar mesefigura!

Tudtátok, hogy Asterix Franciaországból származik, az orráról híres Pinokkió pedig Olaszországban „született”? Ahogy az interneten nézelődtem, rábukkantam egy térképre a Dailyinfographics oldalán, ami megmutatja, a különböző nemzetiségeknek melyik a legnépszerűbb mesefigurája. És a listán Magyarország is ott volt!

Forrás:
dailyinfographics.eu

A térkép szerint pedig a mi országunk leghíresebb figurája nem más, mint Gusztáv! A rajzfilm még a '60-as években kezdődött el, és több mint 100 rész készült belőle. Szintén felkerült többek között a listára Baltazár professzor (Horvátország), a Kisvakond (Csehország) és Harisnyás Pippi (Svédország) is.

Azt persze azért hozzá kell tennem, hogy Gusztávon kívül is rengeteg olyan rajzfilmfiguránk van, akiket simán feltettem volna a térképre. Ott van a Nagy Horgász, a Kockásfülű nyúl, Frakk, Vuk vagy Dr. Bubó, és persze ez a listának csak egy aprócska része, hiszen még rajtuk kívül is rengeteg mesefiguránk van, akik feldobták a gyerekkorunkat.

És most ti jöttök, nektek ki volt a kedvenc magyar rajzfilmfigurátok?

Ajánlott cikkek