Egyéb kategória

Kiderült: minél okosabb valaki, annál kevesebb barátra kíváncsi

Gondolnátok, hogy minél intelligensebb valaki, annál inkább vágyik az egyedüllétre? Nem, nem azért, mert irtózik a „butább” társaitól, sokkal inkább a saját céljaiknak élnek az ilyen emberek. Legalábbis egy külföldi kutatás szerint.

vous - 2016.11.12.
Kiderült: minél okosabb valaki, annál kevesebb barátra kíváncsi

A British Journal of Psychology egyik tanulmánya szerint minél intelligensebb valaki, annál kevésbé vágyik mások társaságára. A kutatás több éven át zajlott, 18 és 28 év közti embereket vizsgáltak, és igazából azt kutatták, kik és mi alapján a legboldogabbak a világon. Ennek az eredménye az lett, hogy azok az igazán boldogok, akiknek sok szociális kapcsolatuk van. Azonban kirajzolódott egy másik érdekes dolog is, mégpedig az, hogy az intelligensebb egyének kevesebb közösségi, emberi kontaktussal rendelkeznek.

Forrás:
iStock

Mindezt azzal magyarázzák, hogy ezek az emberek inkább a hosszú távú céljaikra fókuszálnak, és úgy gondolják, ebben a gyakori társadalmi érintkezéseik hátráltathatják őket. Pontosan ezért pedig nem is elégedettek az életükkel, ha sok időt töltenek például a barátaikkal.

Hm… akkor most legyünk buták, de boldogok, vagy okosak, de magányosak?!

Ajánlott cikkek