Egyéb kategória

3 trükk, amitől nektek lesz a legjobb névmemóriátok

Akár élőben, akár személyesen, a nevek memorizálása néha igen nehéz. Vannak, akik váltig állítják, hogy ők képtelenek megjegyezni bármelyiket is, de higgyétek el, pár trükkel simán megoldható ez a feladat!

vous - 2016.11.13.
3 trükk, amitől nektek lesz a legjobb névmemóriátok

VOUS-lányok, van köztetek olyan, aki képes megjegyezni egy ismeretlen nevét elsőre? Tudjátok, van az a tipikus eset, amikor a beszélgetés alatt végig azon kattog az agyunk, hogy: mit is mondott, hogy hívják? Azonban most a PureWow által megpróbálunk olyan tippeket adni nektek, melyekkel pofonegyszerűen az agyatokba véshetitek a másik nevét.

gyogynovenyek grafika

Teszteljétek, mennyire van jó kondiban az agyatok – gyúrjatok a VOUS rajzos memóriajátékával!

Már többször is írtunk nektek itt a VOUS-n, hogyan érdemes tréningezni az agyat ahhoz, hogy az életetek végéig fitt maradjon és kiegyensúlyozottan működjön. Most itt van néhány plusztrükk, amivel a szellemi edzést kiegészíthetitek még több gyakorlattal.

A teljes cikket itt találjátok.

Ismételjétek a nevét!

Amikor bemutatkozik, ti tegyétek hozzá ezt: örülök, hogy találkoztunk, X. Y. Így már egyszer egyből megismétlitek a nevét, és mint tudjuk, az ismétlés a tudás anyja.

Társítsátok valamihez a nevét!

Társítsatok valamilyen sajátosságot az illetőhöz, passzintsatok a neve mellé mondjuk egy jelzőt, vagy játszhattok azzal is, hogy a kezdőbetű alapján választotok egy másik szót. Jöjjön erre egy példa: dögös Dávid, szexi Szabolcs.

Forrás:
iStock

Ha bonyolultabb, koncentráljatok arra!

Amennyiben egy extrémebb nevet adtak a beszélgetőpartnereteknek, jegyezzétek meg neki, milyen különleges neve van, érdeklődjetek, miért választották ezt a szülei. Ha elmeséli nektek, ebbe a történetbe könnyebb lesz kapaszkodnotok, és visszaidézni a nevét.

Ajánlott cikkek