Ezekkel a zenékkel űzzétek el a hét eleji rosszkedvet!

Kapaszkodjatok meg! Ez lett a legszomorúbb dal a tudósok szerint

Nem szeretem a lassú, lírai számokat. Egyrészt azért, mert mindig sírhatnékom van tőlük, másrászt szerintem kifejezetten unalmas tud lenni egy-egy lassú dal. Szerencsére ezzel nem sokan vannak így, ezért kiderülhetett, hogy melyik a legszomorúbb dal mindezidáig. 

Azt már tudjuk, hogy melyik a legvidámabb dal mindközül, most a tudósok azt is kiderítették, hogy melyik a valaha létezett legszomorúbb szám. Zenekutatók 102 főn, a 18–67 éves korosztályból tesztelték a zenére kiváltott érzéseket.

lány autó cipő nyár

Milyen zene illik a vezetési stílusotokhoz? Ebből a tesztből kiderül

A zene mindenki életében különleges szerepet tölt be. Akkor is zenét hallgatunk, ha vidámak vagyunk és akkor is, ha nem éppen rózsás a helyzetünk. Így alig van olyan ember, aki például vezetés közben ne hallgatna valamit, még ha csak a rádióból is szól. A következő teszt erről szól.

A cikk folytatása ITT jön!

Mindamellett, hogy megállapították, Az elit alakulat című filmsorozat betétdala a legszomorúbb szám, az is kiderült, hogy azok a résztvevők, akik igazán szomorúak lettek a daltól, magasabb empatikus készséggel rendelkeznek, mint azok, akik a dal meghallgatása után a „pihentető” vagy az „idegesítően szomorú” jelzővel illették a dalt. 

Belőletek mit vált ki a dal?

Objektum doboz

Sőt, már azt is tudjuk, hogy a zene igenis boldogabbá és egészségesebbé tesz bennünket!