Egyéb kategória

5 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt döntötök a jövőtökről

Megtalálni a választ arra a kérdésre, hogy mivel szeretnétek foglalkozni életetek hátralevő részében, nem könnyű feladat. De semmi okotok a pánikra, segítünk! Vegyetek elő egy papírt és egy tollat, kezdődhet a jegyzetelés!

vous - 2021.11.23.
5 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt döntötök a jövőtökről

Sokan évekig találgatják, hogy vajon mégis mi lenne számukra a testhezálló munka, pedig az álommeló megtalálása nem is olyan nehéz, mint azt elsőre gondoljátok. Persze mindenkinek lesz véleménye arról, amit dolgoztok. A szüleiteknek, a testvéreiteknek, a tanáraitoknak. De a legfontosabb, hogy ti szeressétek!

Most az Elite Daily segítségével megtaláljuk azt, amihez megvan a természetes tehetségetek, amit szenvedéllyel tudtok csinálni, és amiben sikeresek tudtok lenni. Kapjatok elő papírt és tollat, következik öt kérdés, amit mindenképpen fel kell, hogy tegyetek magatoknak, mielőtt eldöntitek, mivel is szeretnétek foglalkozni!

Objektum doboz

1. Mi az, amit fiatalon szerettetek volna csinálni?

Ez azért fontos kérdés, mert a gyerekek vakmerőek, nem félnek a kudarctól, a csalódástól. Viszont ahogy múlik az idő, egyre inkább úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók álmaink állásához. Pedig de! Vegyétek sorra gyerekkori választásaitokat, és amelyiknek a gondolata még mindig izgatottá tesz, az jó döntés lehet.

2. Mi az, ami igazán boldoggá tesz benneteket?

Mi az, amit szenvedélyesen szerettek csinálni? Mi az, amibe szívesen belevetitek magatokat nap mint nap? Mi az, amivel úgy érzitek, ti is adtok valamit a világnak? A válaszotok a kérdésre fogja kijelölni nekünk az utat a tökéletes munka megtalálásához. Hiszen ha folyton a kifogásokat keresitek, hogy ne kelljen dolgozni mennetek, mert gyűlölitek, amit csináltok, az senkinek se jó. Se nektek, se a munkaadótoknak.

3. Hogyan tudtok vagy szeretnétek segíteni másokon?

Hogyan tudjátok megváltozatni, jobbá tenni a körülöttetek élők életét? Ha megtaláljátok a célotokat, megtaláljátok a módját annak, hogy segítsetek másokon. Hát nem csodálatos? És ha segítetek másokon, jobban is fogjátok szeretni a munkátokat, mert büszkék lesztek arra az eredményre, amit fel tudtok mutatni.

És persze villoghattok az osztálytalálkozókon is!

Objektum doboz

4. Mivel szeretnétek tölteni a napjaitokat?

Milyennek látjátok az ideális munkanapot? Egy számítógép előtt ültök egy irodában, vagy inkább járjátok a világot és állatokkal szelfiztek? Milyenek az emberek, akikkel dolgoztok? Ha megvan a tiszta kép arról, ahogyan a munkanapokat tölteni szeretnétek, akkor készek vagytok megtenni az első lépést is felé.

5. Ismertek valakit, aki ezzel foglalkozik?

Ha van olyan ismerősötök, aki ezen a területen dolgozik, az nemcsak esetleges munkalehetőséget jelenthet, de fel is tehetitek neki a kérdéseiteket. Kaphattok egy belső képet, megismerhetitek a munka pozitívumait, de az árnyoldalait is. Ezek után könnyebben eldönthetitek, hogy tényleg erre vágytok-e.

Miután megválaszoltátok az összes kérdésünket, a lapotokra rátekintve egy tisztább képet kaphattok a jövőtökről. A válasz persze elsőre ijesztőnek tűnhet, de higgyétek el, érdemes belevágni!

Ajánlott cikkek