Egyéb kategória

Ez történik igazából, ha nem kapcsoltok repülő üzemmódba a telótokon repüléskor

Ha ültetek már repülőn, pontosan tudjátok, hogy indulás előtt a mobilotokat ki kell kapcsolni, vagy legalább repülő üzemmódba váltani. De vajon mi történik, ha valaki mégsem követi a szabályokat?

vous - 2022.01.14.
Ez történik igazából, ha nem kapcsoltok repülő üzemmódba a telótokon repüléskor

Tuti, hogy a ti fejetekben is megfordult már ez a kérdés, de élőben tesztelni a dolgot mégsem igazán szerettétek volna. Biztos, ami biztos. Az Insider magazin viszont utánajárt a dolognak, és végre lerántotta a leplet arról, miért olyan fontos üzemmódot váltani, ha kocsi helyett repülővel indulunk útnak valahová.

Forrás:
pexels.com

Noha az okok nem kristálytiszták, leginkább azért létezik ez az előírás, mert 3000 méter magasságban a különböző tornyokhoz kapcsolódna a mobilotok térerő miatt, ami felerősítené a jelet. Ez pedig megzavarhatja a hálózatot, és megnehezítheti a pilóták munkáját, ami különösen nagy gondot okozhat le- és felszállás közben.

repülés repülő

„Azt éreztem, hogy az agyam csorog le a hátamon” – erre számíthattok az első repüléseteknél

Annak idején, mikor készültem életem első repülésére, nem csináltam belőle nagy ügyet. Úgy értem, a filmekben mindig mindenki olyan nyugodt és laza. Valahogy csak felkerültek, meg le. Járkálnak, beszélgetnek, szóval olyan lesz ez, mint az első trolizásom Pesten. Aha.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Sokan viszont nem értenek egyet ezzel, és állítják, a repülő üzemmód nem sokat nyom a latban, hiszen egyes járatokon már wifit is biztosítanak az utasoknak. Mindenesetre mi inkább javasoljuk, hogy tartsátok be a szabályt, és a biztonság kedvéért kapcsoljátok ki a telótokat!

Ajánlott cikkek