30 napos szinglikihívás – belevágtok?

Kiderült: a szinglik gazdagabb életet élnek, mint a kapcsolatban élők

Úgy tűnik, a társadalmunk megállapította, hogy a házasság jó, a szingliség pedig rossz. Elvégre, ha a szerelmünkkel éljük le az életünket, az boldogabbá tesz minket, mint ha egyedül élnénk, nem? Hát nem biztos...

Egy kutatásból ugyanis kiderült, hogy a szingliknek nagyobb a társadalmi élete, és nagyobb pszichológiai fejlődésen mennek keresztül életük során, mint a házastársak – írja a Huffington Post.

A projekt egyik kutatója, Bella DePaulo szerint a szinglik valamit nagyon jól csinálnak, ugyanis jó néhány dologban jobban teljesítenek, mint a házasok. Így ez a kutatás ellentmond rengeteg olyan negatív sztereotípiának, amik a szinglikről keringenek.

lány nő

Ezért jobb szinglinek lenni, mint egy unalmas kapcsolatban élni

Párkapcsolatban vagy egyedül? Ez itt a kérdés! Nyilván lennének voksok mindkettő mellett, hiszen nem jelenthetjük ki egyértelműen, melyik a jobb. De most összegyűjtöttünk nektek néhány érvet amellett, hogy miért jobb szinglinek lenni, mint egy unalmas kapcsolatban élni.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok.

A kutatás során olyan cikkeket tanulmányoztak, melyek a házasság és a szingliség hatását vizsgálták az emberekre, egészen konkrétan azt, hogy egy bizonyos családi állapottól mennyivel leszünk boldogabbak és mennyivel fejlődik jobban a személyiségünk. A kutatók arra jöttek rá, hogy míg a házasságokról szóló tanulmányokból közel húszezret találtak, addig a szingliségről csupán 500 tanulmány született 2000 óta – és ezek is főként arról írnak, hogy miért boldogabbak azok, akik már összeházasodtak.

Forrás:
pixabay.com

Azonban néhány olyan tudományos cikkre is bukkantak, ami azt boncolgatja, hogy a szinglik nagyobb személyiségfejlődésen mennek keresztül, mint a házasok. Ennek oka az lehet, hogy a szingli ember azért változik meg, mert ő szeretne, úgy gondolja, erre szüksége van, míg a házas emberek főként azért, mert a párjuk arra biztatja őket. Egy másik tanulmány pedig azt állítja, hogy a szingliknek erősebbek a társadalmi kapcsolataik is. Bella így vélekedett a témáról:

A sztereotípiák ragaszkodnak ahhoz, hogy a szingli ember egyedül van és magányos. Azonban ők jobban kapcsolódnak más emberekhez, mint a házasok. Ők amikor megházasodnak, gyakorlatilag elszigetelik magukat a többi embertől.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a szingli emberek jobbak, mint a házasok, pusztán csak azt, hogy a sztereotípiák nem fedik feltétlenül a valóságot. Így ha legközelebb megint felteszik nektek a kellemetlen kérdést, hogy még mindig szinglik vagtyok-e, büszkén válaszoljátok, hogy igen!