Óra

Megszűnhet nálunk is az óraátállítás – mutatjuk, mely országokban törölték már el

Talán nem lesz többé olyan sötét a tél? Az Országgyűlés támogatja az óráátállítás eltörlését.

Az Országgyűlés támogatja, jövő héten pedig döntés születhet arról, hogy Magyarországon eltörlik-e az óraátállítást – írja a Magyar Nemzet. Ha az OGY. elfogadja ezt az indítványt, akkor egy-két éven belül Magyarország végleg a kelet-európai idősávban maradna, vagyis a nyári időszámítás szerint élnénk egész évben. Ez azért is jó lenne, mert télen nem lenne olyan hamar sötét. 

ora-visszaszamlalas-ido

Erre kinek volt ideje?! – Feltalálták az órát, ami visszaszámol a halálunkig

Sok bizarr találmánnyal találkoztunk már – de azt hiszem, ti egyet fogtok érteni, hogy ez viszi a pálmát. Egy Los Angeles-i cég ugyanis piacra dobott egy órát, ami az átlag várható élettartam alapján visszaszámol a halálunk napjáig. Jó kis szülinapi ajándék, nem?

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

A nyári időszámítást egyébként Európában elsőként Franciaországban vezették be 1976-ban, majd ezt a példát követte a többi ország, Magyarországon ténylegesen 1980 óta állítgatjuk az órát. Az órátállítást már több ország is eltörölte. Jelenleg 106 országban nincs nyári időszámítás, és mindössze 77 ország él ezzel a lehetőséggel. Többek között Argentína, Oroszország, Thaiföld, Ausztrália egyes területei és Kína sem állít órát. Még több érdekes adatot az óraátállításról ITT találtok.