Cookta Vidámító finomságok a konyhából

Nem kell ide csodaszer: hangulatjavító finomságokért irány a konyha!

A november kemény hónap: megyünk bele a sötétségbe, a télbe, a hideg és nyirkos időszakba, sok széllel, de a karácsony és a mindent megtisztító és felemelő hó még sehol sincs. Ilyenkor kellenek a lélekemelő és mentő furfangok és finomságok!

Mindenkivel előfordul, hogy rossz napja van, nem jönnek össze a dolgok, meg amúgy se süt a nap, hajlunk az önsajnálatra és a depire. Ez azonban semerre sem vezet, jobb, ha kicsit felvidítjuk magunkat, amihez nincs szükségünk csodaszerekre vagy gyógyszerekre, elég, ha kicsit körbenézünk a konyhában.

lights-party-dancing-music

Ez a világ legboldogabb slágere a tudomány szerint

Nem ismerek olyan embert, aki ne hallgatna zenét valamilyen tevékenység mellett. Néhányan utazás során, mások takarítás vagy főzés közben kapcsolnak be egy kis zenét, hogy hangulatosabbá varázsolják a napi teendőket. Igen ám, de gondolkoztatok valaha azon, hogy melyik a legboldogabb sláger a világon?

A cikk folytatása ITT jön!

Egy tál fűszeres, illatos leves nemcsak átmelenget, de színt és ízt ad az ételnek, a legtöbb fűszernek pedig bizonyítottan gyógyító hatása is van. Az egyik legjótékonyabb fűszer a lehangoltság, rosszkedv ellen a kurkuma, amit egyaránt használhatunk édes és sós fogásokba, csodás aranysárga színe mellett a benne lévő kurkumin hatóanyag jót tesz a szellemnek és a léleknek. Indiában az ájurvédikus gyógyítók napi egy kávéskanálnyit javasolnak belőle, és nemcsak ételben fogyasztják, de úgynevezett aranytejet is készítenek belőle.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára

Forrás:
iStock