nő alvás ágy

6 ok, amiért folyton fáradtnak érzitek magatokat

Minden este időben lefekszetek. Sőt, ha időtök engedi, még napközben is lepihentek, mégis folyamatosan fáradtnak érzitek magatokat. Ismerős? Mutatjuk, mi állhat a hátterében!

Szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy folyamatosan fáradtnak érzem magam. Mindegy, hogy öt órát aludtam, vagy nyolcat, reggel szörnyen nehezen kászálódok ki az ágyból. Nektek is ismerős? Most a PureWow összegyűjtötte, mi okozhatja az egész napos fáradtságérzetet!

1. Dehidratáltak vagytok

A megfelelő folyadékfogyasztás rengeteg dologhoz szükséges. Ahhoz, hogy egészségesek legyetek, hogy szép legyen a bőrötök, és igen, ahhoz is, hogy kipihentek legyetek – sőt, a hangulatotokat is befolyásolhatja. Naponta 2-3 liter folyadék kötelező! (Hogy ez betartható-e? Főszerkesztőnk, Eszter kipróbálta!)

2. Túl hidratáltak vagytok

Igen, az is baj, ha túlságosan hidratáltak vagytok. Ha ugyanis lefekvés előtt teleisszátok magatokat, akkor éjjel folyamatosan azért kell felkelnetek, mert pisilnetek kell. A legjobb, ha sokszor isztok keveset, és lefekvés előtt egy órával már nem isztok semmit.

Forrás:
istock.com

3. Rendetlenség van a szobátokban 

Tanulmányok kimutatták, hogy ha rend van a lakásban, akkor jobban érzitek magatokat, és az agyatokban is „rend” lesz. Ez pedig a nyugodt alvás alapja. 

4. Túl meleg van a lakásban

Télen csábítónak tűnhet, hogy éjszakára felnyomjátok a fűtést, hiszen kint olyan hideg van. Azonban ha a hőmérséklet meghaladja a 18 fokot, akkor az az alvásotok rovására mehet. Ugye ti sem szeretnétek hajnalban arra ébredni, hogy melegetek van?

5. Idegesen fekszetek le

Összevesztetek a pasitokkal? Ha tehetitek, még lefekvés előtt oldjátok meg a problémát! Tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy ha idegesen fekszetek le, az befolyásolhatja az alvásotok minőségét.

6. Az időjárás

Az évszak is befolyásolhatja a hangulatotokat, ugyanis felléphet szezonális affektív zavar, ami azért alakul ki, mert a szervezetetek hiányolja a napsütést és D-vitamint. A szezonális affektív zavar egyfajta depresszió, amely általában akkor következik be, amikor a napok kezdenek rövidülni, és kevesebb napfényben van részetek.