Egyéb kategória

Minimalista ruhatárat szeretnétek? Akkor ezt kell tennetek!

Elegetek van, hogy dugig van a szekrényetek ruhákkal, közben meg „nincs egy normális göncötök se”? Szép, rendezett és átlátható ruhásszekrényről álmodoztok? Teljesen jogos a vágyatok, és a jó hír, hogy elérhető! Csupán pár lépés választ el benneteket attól, hogy tudatos vásárlókká váljatok, és minimalista legyen a gardróbotok tartalma. Voilá!

vous - 2016.11.20.
Minimalista ruhatárat szeretnétek? Akkor ezt kell tennetek!

Szelektáljatok!

A szekrényetekben csak azok a ruhák legyenek, amelyeket imádtok, és valóban hordtok is! Ha bármelyik ruha kicsivé, kopottá, vagy naggyá válik, ne tartogassátok, távolítsátok el!

Találjátok meg a saját stílusotokat!

Felejtsétek el az olyan stílusokat, mint a bohém vagy a hippi. Ehelyett találjátok meg a saját stílusotokat, variáljátok bátran a ruháitokat. Apropó, olvastátok már Eszter cikkét, aki ugyanazt a tíz ruhát hordta tíz napig? És micsoda szetteket kreált velük! Itt megnézhetitek, és ne féljetek belevágni ti sem, a szekrényetek meg fogja hálálni!

Forrás:
iStock

Minőségi darabokat vegyetek!

Igaz, jobban hangzik egy összegért öt farmert venni, mint öt farmer árából egy farmerre beruházni, de az igazság az, hogy hosszú távon jobban jártok egyetlen minőségi gatyával. Egyrészt sokkal strapabíróbb egy minőségi farmer, évekig nyúzhatjátok, hiszen mosnotok sem kell, sőt! És őszintén, mit akartok kezdeni öt ilyen nadrággal, de most komolyan?

A divat nem minden!

Divattá vált divatosnak lenni, ezt sulykolják belétek is a trend 'gyorséttermei', pedig van 8+1 indokunk arra, hogy miért ne vásároljatok ész nélkül! Rádásul ha belegondoltok, akkor a divatikonok pont hogy nem követték azt, amit a koruk ízlése mutatott, hanem ők diktálták a divatot. Korunk trendje azonban nem ad teret a stílusnak, hanem a saját stílusát akarja rátok erőltetni. Szerintem abszolút jobban jártok, ha gondosan kiválogatjátok az alakotokhoz illő darabokat, amelyeket bele tudtok illeszteni a stílusotokba. Lássuk be, a csípőfarmer is mekkora sláger volt egykor, és mégis, néhányan sírva fakadunk ezektől a képektől: nem való mindenkinek.

90-es évek vous lányok

„A chokert le nem lehetett rólam könyörögni vagy másfél évig” – így öltöztünk mi a '90-es években

„Amikor egy nadrágomat látva anyu elmesélte, hogy neki PONTOSAN ILYENJE volt, mert ez volt a divat a hetvenes években, nem hittem el neki, hogy ilyen létezhet. Azon is nehéz volt magamat túltenni, hogy anyu volt fiatal. Azon talán még nehezebb, hogy pont olyan ruhája volt, mint nekem. Most, hogy eltelt laza 15 év, én is tudnám mondani minden, magát menőnek gondoló csajszinak, hogy a kilencvenes években pont ilyen cuccom volt, mint most neki. Mármint…”

A teljes cikket itt találjátok meg.

Ne sajnáljátok az időt a tökéletes darabra!

Se a stílusotok megtalálására! A stílusotok meglelése idő és belefektetett munka, és persze gyakorlás kérdése. Ne vegyétek meg az első farmert vagy az első felsőt, ha nem illik tökéletesen az elképzeléseitekbe. Keresgéljetek és variáljatok bátran! Próbáljatok ki mindent a tükör előtt, és igen, teljesen normális, ha több idő megy el a kísérletezéssel.

Ajánlott cikkek