maine-coon-cica-macska

Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

Nem újdonság, hogy néhány kutyafajtáért kész vagyonokat kérnek el a tenyésztők, de gondoltátok volna, hogy ez sokszor a macskáknál sincs másképp? A pet360 összegyűjtötte azokat a különleges cicákat, amik nemcsak szépségükkel, hanem borsos árukkal is felhívják magukra a figyelmet! Kitaláljátok, mennyibe kerül a legdrágább macskafajta?

#9. Maine Coon

Amerika kedvenc cicája akár 10 kg-ra is megnőhet, ezzel arányosan pedig az ára is elég nagy: 1000 dollárt, vagyis 290.000 Ft-ot is elkérhetnek érte.

Objektum doboz

#8. Brit rövid szőrű

Nem sokkal, de megelőzte a Maine Coont a brit rövid szőrű cica, aki jellegzetes pofijával gyorsan elrabolja az emberek szívét. Enek a higgadt természetű macskának pedig 500–1500 dollár (azaz 145.000–438.000 Ft) között mozog az ára külföldön.

Objektum doboz

#7. Szfinx

Emlékeztek még arra a Jóbarátok részre, amikor Rachel vett magának egy szfinx cicát? Bár a sorozatban kicsit gonosz, barátságtalan állatnak mutatták be, valójában nagyon kedvesek és okosak; valószínűleg ezért mozog az áruk 300 dollártól (87.700 Ft-tól) kezdve akár 3000 dollárig (877.000 Ft-ig) is.

Objektum doboz
szfinx-cica-macska

10 indok, hogy szfinx cicát fogadjatok örökbe

Ha itt vagytok, az azt jelenti, hogy ti is legalább annyira macskaimádók vagytok, mint én. Bár nagyon szeretem a kis szőrgombócokat, de egy szfinx cicával lehet igazán levenni a lábamról. Ők lesznek most a főszereplők!

Az indokokat IDE kattintva olvashatjátok.

#6. Orosz kék macska

Ez a cicafajta sárga szemekkel születik, majd ez idővel zölddé alakul át; ez pedig csak még inkább feldobja a külsejét. Az árán is meglátszik, hiszen akár 3000 dollárt, azaz 877.000 Ft-ot is elkérhetnek érte.

Objektum doboz

#5. Skót lógó fülű cica

Oké, nálam ez a macska az igazi nyertes! Születésekor még hegyesek a fülei, de idővel lekonyulnak, amitől elképesztően cuki lesz! Az ára ugyanannyi, mint az előző fajtának; akár 877.000 Ft-ot is fizetnie kell érte a lelkes gazdinak.

Objektum doboz

#4. Manx

A Manx cica különlegessége, hogy a farka nagyon pici, sőt, sokszor hiányzik, a feje nagy és kerek, a mellső lábai viszont rövidebbek a hátsóknál. Különlegessége pedig úgy tűnik, sokat hoz a házhoz, hiszen akár 4000 dollárt (1.170.000 Ft-ot) is adnak érte.

Objektum doboz

#3. Pétervári szfinx

Tudtátok, hogy a szfinx cicának is van több fajtája? Ez az orosz macska ugyancsak barátságos és okos típus, viszont sokkal többe kerül, mint a korábbi: az ára akár 5000 dollárig, azaz majdnem másfél millió forintig is felmehet!

Objektum doboz

#2. Bengáli macska

Ez egy különleges hibrid, ugyanis a bengáli leopárdmacska és a házimacska közös kölykeként született. Ezek után nem csoda, hogy elkérik az árát: a legolcsóbb 1000 dollár (290.000 Ft), a legdrágább pedig 25.000 dollár, azaz több mint 7 millió forint!

Objektum doboz

#1. Szavanna

És a világ legdrágább cicája nem más, mint a szavanna macska! Akárcsak a második helyezett, úgy ő is egy hibrid: az afrikai szervál és más házimacskák közös „gyermeke”, az ára pedig akár 50.000 dollár, azaz közel 15 millió forint is lehet!

Objektum doboz

Objektum doboz