Egyéb kategória

Téli kortyolgatnivaló – Készítsetek elronthatatlan, isteni finom mézeskalácslikőrt

Elképesztően finom, rém egyszerű, 4 alapanyag kell hozzá és 10 perc alatt elkészül úgy, hogy még a rutintalan kezdők számára is elronthatatlan. Téli kortyolgatnivaló – szigorúan 18 éven felülieknek. Egy csoda!

vous - 2016.11.23.
Téli kortyolgatnivaló – Készítsetek elronthatatlan, isteni finom mézeskalácslikőrt

Selymes, krémes, fűszeres, édes, csokis és illatos, testet-lelket átmelengető ital ez a fehércsokis mézeskalácslikőr. Abban nyilván sokan egyetértenek velünk, hogy a karácsonyvárásban az egyik legjobb dolog a mézeskalács, de a hozzá használatos fűszerkeverék sokféle ételben és italban megállja a helyét. Bár a karácsonyi sütikhez használt keverék készen is kapható, mi magunk is keverhetünk saját változatot, ha valamelyik fűszert szeretnénk intenzívebben kihangsúlyozni.

mézeskalács

A legcukibb mézeskalácsok, amikkel mindenkit lenyűgözhettek

Ha közeleg a karácsony, úrrá lesz rajtunk a főzési, sütési és dekorálási vágy! A következő mézeskalácssablonokkal kiélhetitek magatokat, ráadásul ti magatok készíthettek egyedi díszeket az otthonotokba. A saját kézzel készített ajándékok egyébként is nagyon kedvesek, pláne, ha még ehetőek is.

Korábbi cikkünk folytatásáért kattintsatok ide!

A mézeskalács-fűszerkeverékben 8–10 fűszer található különböző arányban: általában fahéj, szerecsendió, koriandermag, szegfűszeg, szegfűbors, édeskömény, gyömbér, ánizs, csillagánizs, kardamom és pici bors kerül bele, mind ugyanolyan finomra őrölve. Kiegészíthetjük egy kis vaníliával vagy csilivel, esetleg egy kis rózsaborssal vagy szárított és pirított citrushéjjal, de a készen kapható keverékek is tökéletesen aromásak, illatosak, finomak.

A likőr – bármilyen legyen is – ünnepi ital, általában meghitt pillanatokban koccintunk vele, így ünnepi ajándéknak is tökéletes egy csinos üvegbe töltve, szalaggal, egyedi címkével ellátva.

A gasztroajándéknak mindig sikere van, mert törődés és gondoskodás, szeretet van mögötte és benne. Nem kell elárulni, mennyire egyszerű, mert nem is ez a lényeg. Alapreceptünk természetesen variálható: a fehércsoki cserélhető Nutellára, tejcsokira, keverhetjük több alkohollal vagy épp kevesebbel, szabad kóstolni is készítés közben, de az ízeknek szükségük van egy kis időre, hogy összeérjenek.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek