A Stylewalker Day & Night alatt kedvezményesen vásárolhattok karácsonyra szerethető, egyedi, magyar ajándékokat a tudatosság jegyében.

5 szerethető, egyedi, magyar ajándék karácsonyra – a tudatosság jegyében

Nemrég megkérdezték, hogy a karácsonyi vásárlás is a tudatosság jegyében zajlik-e nálam, ha már ennyire fontos számomra, hogy divat témában odafigyeljek a választásaimra. Akkor döbbentem rá, hogy egészen addig eszembe sem jutott a karácsony. Hogy már november vége van?! Ne, már! Itt az ideje kicsit körbenézni. Ja, és a válasz: igen, karácsonykor is próbálok figyelni.

Ebben a cikkben olyan ajándékokra bukkanhattok, amelyek egytől egyig magyar kreatív szakemberek, divattervezők, dizájnerek munkái. Izgalmas, egyedi és különleges tárgyak ezek, amelyek valószínűleg nem a szekrény tetején végzik, de nem is kerülnek továbbajándékozásra.

1. Nyaklánc kedves cseréplakóval

Az már egyértelmű, hogy a 3D nyomtatásé a jövő. Ma már egész ruhák készülnek ezzel a technikával, ami után nem meglepő, ha a 3D egy nyakláncban köszön vissza. Ha a nyomtatott ikozaéderbe egy apró pozsgás vagy léggyökeres növénykét applikáltok, akkor születik meg a plant3D-nyaklánc.
Azoknak ajánlom, akik szerint a technológia fejlődése iránti rajongás megfér a környezet- és természetszeretet mellett.

Lelőhely: BUBORÉK

Forrás:
BUBORÉK

2. Különleges, környezetbarát gyertyák

Emlékeztek a méhviasz illatára? Általános iskolában a karácsony előtti technikaórák egyik állandó tematikája volt, hogy gyertyát készítettünk belőlük és azt adtuk ajándékba. A szójaviasz a 21. század méhviasza lehet, készíthettek belőle natúrkozmetikumot és gyertyát is. Ráadásul környezetbarát, mivel 50%-kal tovább ég, mint a paraffingyertya, nem termel kormot, füstöt, nem bocsát ki káros anyagokat. Ha ezek régi csészékbe, bolhapiacon vadászott bögrécskékbe kerülnek, a végeredmény magáva ragadó ajándék lesz, nem igaz?

Lelőhely: PESTI SZATÓCS

Forrás:
PESTI SZATÓCS

Stylewalker Day & Night a tudatosság jegyében

November 26-án, szombaton 14 órától ismét programokkal és kedvezményekkel várnak a magyar vonatkozású designüzletek, designer showroomok. Most egy kicsit komolyabb témát, a tudatosságot próbálja feszegetni a Stylewalker, amellett, hogy bárkinek lehetősége lesz jó előre, kedvezményesen megvásárolni az ajándékokat.

A részvétel ingyenes! A programokért kattintsatok ide!

JELENTKEZÉS: kovacs.heda@stylewalker.hu

3. Cuki antihatáridőnapló

Ha nem tudjátok elképzelni, milyen lehet egy antihatáridőnapló, akkor jó hírem van: nem is kell. A Slow Budapest csapata megalkotta – háromféle borítóval, anti-feladatlistával és hálaépítővel. Ha eddig nem találtátok a munka, a család és a pihenés egyensúlyát, akkor ez a dizájnos füzet a segítségetekre lehet. Ha pedig nem ismeritek a slow mozgalmat, akkor olvassátok el ezt a korábbi cikket.

Lelőhely: DECORLABOR

Forrás:
DECORLABOR

4. Karácsonyfadísz rézből

Egyszer azt kértem karácsonyra a szeretteimtől, hogy ajándékozzanak nekem karácsonyfadíszeket. Az én fám nem a trendeknek felel meg, hanem minden évben a szeretteimtől kapott díszek ülnek rajta, így ott lehetnek velem akkor is, ha éppen nem vagyunk együtt szenteste. Ha karácsonyfadíszt ajándékoztok és szeretitek a dizájnt, akkor válasszatok különleges darabot – például rézből.

Lelőhely: ÜVEG/HÁZ BUDAPEST

Forrás:
ÜVEG/HÁZ BUDAPEST

5. Gymbag, gymbag, gymbag

2016 a gymbag éve volt, de egy darabig még nem fogják kirobbantani a divatból, így ha idén gymbaget ajándékoztok, jól jár, aki kapja. Ha a helyetekben lennék, valami nagyon izgalmas, különleges darabot választanék - mint a DVA gymbagek, amely a legegyszerűbb szettet is feldobja.

Lelőhely: MONO ART & DESIGN

És ha már itt tartunk: a MONO-ban találkozhattok velem november 26-án, 14 órakor. A téma: tudatosság, fenntarthatóság, fenntartható divat. A Stylewalker Day & Night programján arról beszélgetünk majd, hogyan és miért zártam ki az életemből a fast fashion üzleteket, de ennél persze sokkal többről lesz szó.

Forrás:
MONO ART & DESIGN
stylewalker

VOUS-lányok és a magyar divat

Idén egyszer már részt vettünk a Stylewalker Day & Nighton. Akkor megmutattuk, milyen szuper ruhákat, kiegészítőket szerezhettek be az üzletekben. Csekkoljátok, milyen szetteket tettünk össze akkor: