viz-ivas-hamburger-etterem

Ezek a rossz szokások okozhatnak fejfájást

Nem titok, hogy ha túl sok alkoholt iszunk az esti buliban, másnap csúnya fejfájással ébredünk. Mint ahogy az sem, hogy a gyakori stressz vagy az állandó kialvatlanság is ilyen tüneteket okoz. Na, de azt gondoltátok volna, hogy sokszor a következő rossz szokások állnak a fejfájás hátterében?

1. A rossz testtartás

A szituáció adott: a melóban napi 8 órát ültök görnyedten a monitor előtt, sőt, sokszor még otthon is a számítógéppel eresztitek ki a fáradt gőzt. Ebben az ülőpózban viszont minden nyomás a nyakatokra és a vállatokra helyeződik, amitől rövidesen elkezd megfájdulni a fejetek. Pláne, ha minden nap ez történik!

Forrás:
pexels.com

2. Kihagytok egy-két kajálást

Sokan azt gondolják, ha kihagyják például az ebédet, azzal semmit sem ártanak maguknak, sőt, még fogyhatnak is. Pedig valójában több hátránya lehet, mint hinnétek! Ilyenkor a vércukorszintetek lezuhan, ami egyenes út a fáradtságérzethez és a kellemetlen fejfájáshoz.

3. Kevés víz

Az esetek többségében a fejfájásnak ez a legfőbb oka. Saját tapasztalatból tudom, hogy elegendő vizet inni nem olyan könnyű feladat, hiszen nem érezzük magunkat szomjasnak, ergo nem is jut eszünkbe inni. És így lehet igazán jól kiszáradni, amit a testetek azzal büntet meg, hogy megfájdul a fejetek.

4. Túl sok aszpartám és tiramin

Wow, gondoltátok volna, hogy a gyorskajáktól még a fejetek is megfájdulhat? Pedig így van ez. A hamburger vagy az olyan kolbász, amit különböző húsokból készítenek, tele vannak aszpartámmal és tiraminnel, ami kicsit sem egészséges a szervezetetekre nézve.