Egyéb kategória

Dolgok, amiket csak azok értenek, akik nagycsaládban nőttek fel

Ti is nagycsaládban nőttetek fel, rengeteg testvérrel? Ha még élénken élnek bennetek a gyerekkori emlékek, ezek a dolgok biztosan ismerősek lesznek!

vous - 2016.11.27.
Dolgok, amiket csak azok értenek, akik nagycsaládban nőttek fel

Az a rengeteg születésnap, névnap, ballagás. Hát csoda, hogy egy idő után nem emlékeztetek arra, ki mikor született? Ezért aztán teljesen ledöbbentetek, amikor meghallottátok, hogy a legkisebb unokatesótok már nem nyolcéves. Mégis mikor nőtt fel?!

Objektum doboz

A karácsonyi ajándékozás egy rémálom. Nem elég, hogy egy tucat embernek kell kitalálnotok a legjobb meglepetést, de még a pénztárcátok is alaposan megérzi a költekezést. Úgyhogy tuti megfordult már a fejetekben párszor, hogy könnyebb lenne egy kalapból kihúzni valaki nevét, és egyetlen ajándékot venni.

Objektum doboz

Sosem voltatok egyedül. Ez jól jött, ha épp unatkoztatok, de egyébként bármit megadtatok volna olykor egy kis magányért. Arra, hogy senki se legyen otthon rajtatok kívül, évente maximum egy-két alkalommal került sor.

Objektum doboz

Esténként a fürdőszobáért kész harcok dúltak. Szinte minden héten előfordult, hogy már épp indultatok zuhanyozni, amikor az egyik tesótok bevágott elétek, és gonosz vigyorral közölte, hogy most ő következik.

Objektum doboz

Már szinte megszoktátok, hogy állandóan valamelyik tesótok nevén szólítanak a szüleitek. Ez akkor volt még idegesítőbb, amikor a suliban a tanárok is elrontották, és a nővéretek nevén hívtak.

Objektum doboz

Ha anyukátok sütit csinált, szinte biztos, hogy estére egy darab nem maradt a tányéron. Ugyanez volt a helyzet akkor is, ha valami finomat főzött; vagy gyorsan megettétek a részeteket, vagy elrejtettétek, mielőtt a többiek mindent eltüntettek.

Objektum doboz

Minden verseny volt. Hogy ki ül az anyósülésre hazafelé. Ki ér haza előbb a buszmegállóból. Ki választ ma este filmet. MINDEN.

Objektum doboz

De azért valljuk be, mindenre szívesen emlékszünk vissza!

Ajánlott cikkek