Egyéb kategória

Ezért érezzük magunkat boldogabbnak olvasás közben

A világ tele van szuper könyvekkel, az olvasás pedig az egyik legklasszabb dolog, amivel a napot le lehet zárni. Nem véletlenül van valami különleges hangulata annak, hogy egy forró teával a kezünkben bekuckózunk a fotelbe; ez a hobbi ugyanis tudományosan is boldoggá tesz minket!

vous - 2016.11.27.
Ezért érezzük magunkat boldogabbnak olvasás közben

1. Utazunk, anélkül hogy megmozdulnánk

Ahogy elkezdünk olvasni egy könyvet, rögtön egy másik világban találjuk magunkat. Szinte látjuk is magunk előtt a tájat, az embereket, mindent, amitől az egész úgy tűnik, mintha elutaztunk volna valahova. És ehhez még csak meg sem kell mozdulnunk!

mojzes-nora-konyvek-vs-filmek-vagy-inkabb-mindketto-a-legjobb-konyvadaptaciok-hideg-oszi-estekre1

Könyvek vs. filmek – vagy inkább mindkettő? A legjobb könyvadaptációk hideg, őszi estékre

A postás mindig kétszer csenget; Pop, csajok, satöbbi; A vonzás szabályai; A remény rabjai. Hogy mi a közös bennük? Egyik könyvadaptáció jobban sikerült közülük, mint a másik. Éppen ezért nem egyszerű mindössze egyet kiválasztani a kedvenceink közül, de azért megpróbáltuk!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

2. Csökkenti a stresszt

Kutatások bizonyítják, hogy már azzal is csökkenthetitek a stresszt, ha egyhuzamban olvastok hat percen keresztül. Ez pedig nem is sok idő a nyugalomért, igaz? Sőt, ha belekezdtek egy jó könyvbe, tutira nem bírjátok néhány perc után letenni, ami csak megerősíti a jókedveteket.

3. Olyan, mint a meditálás

Amikor meditáltok, az agyatok afféle transzba esik. Képzeljétek, hasonló dolgok játszódnak le a szervezetetekben akkor is, amikor olvastok! Sokkal nyugodtabbak lesztek, és ugyanolyan pozitív hatásokkal jár, mintha tényleg meditálnátok.

4. Empatikusabbak lesztek tőle

Azzal, hogy olvasás közben beleképzelitek magatokat a főszereplő helyzetébe, sokkal megértőbbek lesztek. Ez a megnövekedett empátia pedig a való életben is nagyon hasznos!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek