Egyéb kategória

„A fiatalok online személyisége sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal” – A Holnap Tali! producere a sorozatról

November 28-án új korszak veszi kezdetét a websorozatok történetében: 18.00-kor útjára indul a Holnap Tali!, ami új módszerekkel próbálja megtalálni a közös hangot a mai fiatalokkal. Kirády Attila, a széria producere arról mesélt, hogy miért az okoseszközök és a modern technológia világába helyezték el a készítők a Holnap Tali! történetét és karaktereit.

vous - 2016.11.28.
„A fiatalok online személyisége sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal” – A Holnap Tali! producere a sorozatról

A sorozat történetét tekintve miért egy olyan téma mellett döntött, ami a gimnáziumi diákok mindennapjait mutatja be?

Az utóbbi években nagyon megváltoztak a fiatalok médiafogyasztási szokásai. A kommunikáció nem az iskolában, köztereken zajlik, sőt immár a plázákban is kevésbé, hanem online felületeken: közösségi oldalakon, különböző alkalmazásokban. Minden fiatal kezében ott az okostelefon, és inkább online csetelnek akkor is, ha csak néhány méterre állnak egymástól, jóval kevesebbet jönnek össze hagyományos dumapartikra, mint régen.

Forrás:
Kirády Attila

Ennek messzemenő következményei lettek: kialakult a fiataloknak a hétköznapi mellett az online személyiségük, amely sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal. Aki meg akarja érteni ezt a korosztályt, tisztában kell lennie ezzel a kettősséggel.

Erre a változásra a tévések, filmkészítők – kevés kivétellel – még nem tudtak reagálni.

Mi viszont ezt tűztük ki célul: megpróbáljuk az ő eszközeiken, az ő kommunikációs csatornáikon keresztül elmesélni a történetet úgy, hogy maximálisan igyekszünk bemutatni az online személyiségüket is. És mi más helyszíne lehetne egy ilyen történetnek, mint a középiskola, ahol a srácok a hétköznapi életüket, no és persze az online-t is élik – ha ez utóbbiról a tanárok nem is mindig tudnak?

Miért a modern technológia eszközeit választották a képi világ megvalósításához?

Azt gondoljuk, hogy a modern platformok és általában az online világ immár annyira fontos tere a fiatalok életének, hogy ha azt szeretnénk, hogy kövessék, megszeressék a sorozatunkat, akkor a képi világnak is igazodnia kell ehhez a virtuális környezethez.

A teljes interjút keressétek a Holnap Tali! oldalán! 

holnap tali promo

Holnap Tali! – Vadiúj websorozat tiniknek (és nektek)

Ha szeretnétek ma egy vagány, magyar sorozatot mutatni tinikorú tesótoknak, unokatesótoknak, a barátnőtök gyerekének vagy a gyereketeknek, akkor a Holnap Tali!-t ajánljuk!

A sorozat 100%-ig magyar, szerethető, vicces, mai. Tele van olyan témákkal és problémákkal, amelyek a mai srácokat érdeklik, YouTube-bal, Instagrammal, Snapchattel, sulis konfliktusokkal.

Mindennap új részek a Holnap Tali! oldalán, háttérinfók és kulisszatitkok a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on.

Ajánlott cikkek