Egyéb kategória

A 8 leggyakoribb dekorációs baki a nappaliban

Ha most költöztetek, azért, ha eladni szeretnétek, azért, ha pedig csak otthonosabbá szeretnétek varázsolni a nappalitokat, akkor azért szól nektek a következő néhány tipp, amikkel a legnagyobb dekorációs baleseteket megelőzhetitek a lakásotokban. 

vous - 2016.11.28.
A 8 leggyakoribb dekorációs baki a nappaliban

A nappali általában a ház központi része. Ha vendégeket hívunk vagy összejövünk a baráti társasággal, általában itt ültetjük le őket. A lakásnak ez a pontja az, amelyet mások is a legtöbbet látnak. Alakítsuk olyanná, amelyre büszkék lehetünk. Sokszor azonban az elképzelések megvalósítása során valami mégis félresiklik, a végeredmény nem lesz olyan, amilyennek a fejünkben elképzeltük. Ha azonban a Purewow néhány szabályát betartjátok, biztos, hogy nagyobb lesz a siker.

1. Nincs elég szín

Lehet, hogy a minimalista stílust kedvelitek, de ha nem használtok színeket, akkor könnyedén lesz az álomnappaliból unalmas, rideg és steril helyiség, amit mindenki inkább jó messziről elkerül.

Megoldás: Dobjátok fel a nappalit párnákkal, képekkel. Persze nem kell egyből tigrismintásra festeni a falat és venni 50 darab neonszínű párnát, de 1-2 apró változtatás sokat dobhat a szobán.

2. Minden passzoljon mindenhez

Felejtsétek el az ugyanolyan színű, formájú, anyagú dolgokat. Nem kifejezetten jó, ha minden megy mindenhez.

Megoldás: Keverjétek őket! Nem kell ízléstelennek lennie, de nyugodtan használhattok több színárnyalatot ugyanabból a színcsaládból, vagy vehettek különböző anyagú bútorokat, ha azok színben illenek egymáshoz.

Forrás:
pexels

3. Csak a plafonon van lámpa

Nemáár, ez nem egy étkező! 

Megoldás: Hangulatvilágítás! Szerezzetek be egy állólámpát és több kisebb asztali lámpát. Meglátjátok, ez kellően fényessé teszik majd a szobát, emellett meleg, hangulatos érzést kölcsönöznek neki!

4. Minden bútorotok háttal van a falnak

Értem én, hogy csak a nagyobb tér illúzióját szeretnétek kelteni, de ez nem megoldás. Ezzel csak becsapjátok saját magatokat és formális hangulatot teremtetek a helyiségben.

Megoldás: Költöztessétek őket középre! Hacsak nincs valami a kanapék hátulján, amit nem szeretnétek mutogatni, akkor toljátok őket beljebb, hogy kialakítsatok egy kényelmes területet, ahol a vendégek bensőségesen tudnak beszélgetni. 

5. Nincs asztal 

Egész este mindenki szorongatni fogja a poharát? 

Megoldás: Szerezzetek be egyet! Ennyi. 

Forrás:
pixabay

6. Túl magasra akasztott képek

Attól még, hogy magasabbra akaszjátok a családi fotót, nem lesz magasabb a szoba, csak megfájdul a vendégek nyaka. 

Megoldás: Szemmagasságba akasszátok őket, hogy mindenki kényelmesen megcsodálhassa őket!

7. Túl kicsi szőnyeg

Igen, a nagyobb szőnyegek sajnos drágák, de ha rosszak az arányai, az tönkreteszi az egész szoba összhatását.

Megoldás: Töltsétek ki a teret a padlón is! Kövessétek azt a szabályt, hogy ha minden bútorról leteszitek a lábatokat, szőnyegre kell, hogy érkezzetek.

8. Bútorok, amiket nem használtok

Egy íróasztal jó ötletnek tűnhet, de minek az nektek, ha soha egy betűt se ültök le leírni?

Megoldás: Csak azt vegyétek meg, amire szükségetek van! 

mojzes nora

Még több dekortippet szeretnétek?

Akkor nincs más dolgotok, mint szemezgetni szerkesztőnk, Mojzes Nóri cikkei közül, aki amellett, hogy a VOUS-ra ír, stylist és lakberendező is. Tőle mindent megtudhattok arról, hogyan rendezzétek be az otthonotokat!

A cikkeit ITT találjátok!

Ajánlott cikkek