Egyéb kategória

Masszázzsal vegyétek fel a harcot az izomláz ellen!

Egy kényeztető masszázs remekül tud esni, pláne akkor, ha túl vagyunk egy kemény edzésen. Mert ugye tudjátok, hogy minden tréning után kell egy kicsit foglalkoznotok magatokkal?!

vous - 2016.11.30.
Masszázzsal vegyétek fel a harcot az izomláz ellen!

Az időhiány mellett a második leggyakoribb kifogás az edzés mellőzésére az, hogy menekül az illető az izomláz elől. Elismerem, hogy cseppet sem kellemes érzés a tréninget követő napon úgy ébredni, hogy fáj minden porcikánk. De képzeljétek, ennek nem kell így lennie! Azaz van megoldás arra, hogy a gyakorlatokról ne, de az izomlázról le tudjatok mondani.

futas-edzes-sport-osszel

5 dolog, amit mindenképp tegyetek meg edzés után

Arról már sokat írtunk, hogy miért fontos a mindennapi mozgás, és arról is, hogy hogyan sportoljatok megfelelően. Azonban sokan, miután befejezték az edzést, ott folytatják a napjukat, ahol abbahagyták, pedig van néhány – szinte kötelező jellegű – dolog, amit meg kell tennetek, miután mozogtatok.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Próbáljátok ki például a következő masszázsokat:

1. Nyak, váll

Még akkor is bemerevedhet a nyakatok és a vállatok környéke, ha nem is edzettetek erre a részre. Bőven elég ehhez az, ha ülőmunkát végeztek. Ezért mindig érdemes a nap végén átmasszírozni a testetek ezen pontjait, a hagyományos nyomkodós módszer mellett kipróbálhatjátok az aprócska ütögetéseket is. Igaz, a legjobb az lenne, ha naponta kétszer végeznétek el ezt, körülbelül 1-2 percig.

2. Hát

Ehhez le kell feküdnötök a földre, lehetőleg tegyetek magatok alá valamilyen puha dolgot, mondjuk egy polifoamot. Szorítsátok ökölbe a kezeteket és tegyétek a hátatok alá. A lábaitok segítségével kezdjetek el jobbra-balra kifordulni, de a felsőtestetek ne forduljon ki.

3. Lábak

Először csúsztassátok oda-vissza a tenyereteket a lábatokon, hogy egy picit felmelegedjen. Majd mind a két kezetekkel a bokátoktól felfelé kezdjétek átnyomkodni a vádlitokat, ugyanezt ismételjétek meg, csak rázogassátok jobbra-balra az izmaitokat. A legvégén pedig az öklötökkel picit püföljétek meg a lábatokat.

takács nóra

NORIE-tipp – Így segíthettek a megfájdult talpaitokon!

Legközelebb, amikor a folyóparton jártok, gyűjtsetek magatoknak szép, nagyméretű, sima felületű kavicsokat. Vigyétek haza, és melegítsétek meg, majd masszírozzátok át vele a talpatokat! Nyugodtan használjatok masszázsolajat is közben, az eredmény isteni lesz!

Még több NORIE-tippet itt találtok.

Ajánlott cikkek