Egyéb kategória

6 testbeszéd-technika, amit használnotok kellene a munkahelyeteken

Állítólag az ember fél szavakból is ért. Sőt mi több: gyakran még a szavak is feleslegesek. Bőven elég egy mozdulat vagy egy pillantás, és már mindent tudunk. Nem véletlen tehát, hogy a munkahelyi testbeszéd többet árulhat el rólunk, mint a kimondott szavaink. Szenteljetek neki nagyobb figyelmet, fontosabb, mint gondolnátok! 

vous - 2016.12.01.
6 testbeszéd-technika, amit használnotok kellene a munkahelyeteken

Sokakkal előfordul, hogy mindent megtesznek a munkahelyükön, hogy kivívják maguknak a tiszteletet, az elismerést, esetleg az előléptetést, de bárhogy erőlködnek, sehogy sem sikerül. Eláruljuk, lehet, hogy a testbeszéd az oka! Ugyanis ha helyesen használjátok, ez lehet a siker kulcsa, de ha nem, akkor akár derékba is törheti a karriereteket.

Helyes tesbeszéddel hamar kivívhatjuk kollégáink elismerését, könnyebben megy a csapatmunka és a prezentálás is. Jól hangzik, nem? Már csak azt kellene megtudni, mire kell figyelni. Ne aggódjatok, az Allwomenstalk szerint ha az itt következő 6 testbeszéd-szabályt betartjátok, akkor hatalmasat léphettek előre a ranglétrán, akár már a közeljövőben

1. Magabiztos járás

Ha szeretnétek, hogy a munkahelyeteken tiszteljenek, elismerjenek, járjatok is úgy! Ne csoszogjatok, ne trappoljatok, csak szépen, kecsesen vonuljatok. Húzzátok ki magatokat, vállak lazán, a fejeteket emeljétek kicsit magasabbra, ettől tűntök majd igazán magabiztosnak. 

Objektum doboz

2. Tartsátok kordában az arckifejezéseiteket

Néha egy arckifejezés jobban elárulja, mit érzünk, mint a szavaink. Ne mutassuk, hogy idegesek, fáradtak, szomorúak vagyunk. Ha tényleg úgy érzitek, bizonyos helyzetben nem megy a mosolygás, akkor inkább legyen semleges az arckifejezésetek, még az is jobb, mintha vérben forogna a szemetek a dühtől. Az átlagnapokon pedig törekedjetek arra, hogy csendesnek és nyugodtnak tűnjetek, mert ez a profik védjegye. 

Objektum doboz

3. Használjátok a kezeiteket 

Sok tanulmány kimutatta, hogy a gesztusok szervesen kapcsolódnak a beszédhez, így ha a kezünket is használjuk, az beindítja a gondolkodást és sokal könnyebben megy majd a beszéd is! 

testbeszed

Engem ugyan nem versz át! – Egy lépéssel előrébb jár, aki ismeri a testbeszédet

Nektek is van olyan érzésetek néha, hogy valamiért nem bíztok a másikban vagy egy szavát sem hiszitek el? Vagy épp fordítva, valaki csúnyán átvert benneteket, pedig olyan megnyerően magyarázott? Ha nemcsak a szavakra figyeltek, de megtanultok olvasni a test üzeneteiből is, jobb emberismerővé válhattok, hatékonyabban kommunikálhattok, és egy kis odafigyeléssel könnyedén átláttok a szitán.

A teljes cikket olvassátok el ITT!

4. Szemkontaktus

Ha beszéd közben fenntartjátok a szemkontaktust, akkor sokkal megbízhatóbbnak, szimpatikusabbnak és erősebbnek fognak titeket tartani, mint azokat, akik a földet vagy a plafont bámulják. Itt egy egyszerű technika, ami segít nektek, ha ez nem az erősségetek: mikor találkoztok valakivel, nézzetek mélyen a szemébe és nézzétek meg jól, milyen színű a szeme!

Objektum doboz

5. Kézfogás

Ha kezet fogtok valakivel, az legyen stabil, egyenes, hogy jó benyomást keltsetek. Nagyjából 2–5 másodpercig kell fenntartani a dolgot, közben legyen meg a szemkontaktus! Amikor pedig először találkoztok valakivel, ismételjétek el a nevét, így nem fogjátok elfelejteni és nem válik feleslegessé a bemutatkozás.

Objektum doboz

6. Hangmagasság

Sok tanulmány kimutatta, hogy az emberek a magasabb hangokat idegesítőnek, kevésbé empatikusnak és kevésbé megbízhatónak ítélik, mint az alacsonyabb hangmagasságúakat. Gyakoroljatok otthon, végezzetek beszédgyakorlatokat, hogy élesben már ne legyen ezzel gondotok! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek