Egyéb kategória

Egy kutatás szerint fényekkel fokozhatjátok a pasik szexuális vágyát

Ha a párunknak lankad a szexuális érdeklődése, hajlamosak vagyunk kétségbe esni, magunkat okolni, és paranoiássá válni. Ehelyett legközelebb vessétek be a legújabb szupertitkos fegyverünket: a fényeket!

vous - 2016.12.02.
Egy kutatás szerint fényekkel fokozhatjátok a pasik szexuális vágyát

Minden nő rémálma, ha a párunknak hirtelen lankad az érdeklődése – már ami a szexualitást illeti. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megsértődni, rögtön magunkban keressük a hibát, és egyből elhidegülést vagy megcsalást szimatolunk a dolog mögött, pedig sokszor tényleg csak egy fizikai problémáról van szó. A férfiak 20%-a tapasztal élete során szexuális problémákat, amik alacsony tesztoszteronszinthez, depresszióhoz, vagy akár alkoholizmushoz is vezetnek. Pedig lehet, hogy a megoldás ott van az orrunk előtt, és bearanyozza a napunkat – szó szerint, ugyanis a fényekről van szó!

A Sienai Egyetem kutatói álltak elő azzal a furcsa gondolattal, hogy a férfiak szexuális vágyát visszacsalogathatjuk fényekkel is. Andrea Fagiolini csapata egy kísérletben 38 negyven év feletti férfit vizsgált, akiknél viszonylag gyakran fordult elő a szexuális vágy csökkenése. A kísérletben részt vevő összes férfit fényterápiának vetettek alá két héten keresztül minden reggel, a csoport felénél azonban speciális, csökkentett fényű égőket alkalmaztak.

Forrás:
iStock

Az eredmények egyértelműen eltértek a két csoport között: a kísérlet végén minden résztvevőt újrateszteltek, és azoknak a férfiaknak, akik tényleges fényterápiában részesültek, 71%-kal nőtt a tesztoszteronszintjük, míg akiket csökkentett fényű égőkkel kezeltek, csak minimális javulást mutattak.

A kísérlet azért is érdekes, mert amíg a szexuális vágy és a tesztoszteronszint közötti összefüggést rengeteg tanulmány bizonyította, a fény és a felnőtt férfiak hormonháztartása közötti összefüggést még csak nagyon kevesen vizsgálták. Néhány tudós úgy hiszi, hogy a férfiak tesztoszteronszintje szezonálisan változik: nyáron feljebb megy, télen pedig leesik, habár bizonyíték még erre sem született.

Még nem tudjuk pontosan, hogyan befolyásolja a fény a tesztoszteronszint működését. Egy hipotézis szerint a fény az egyik agyalapi mirigy által kibocsátott hormonszintet változtatja meg, ami növeli a férfiak tesztoszteronszintjét

– mondta el a kutatás vezetője, Fagliolini professzor.

Szóval csajok, legközelebb ne essetek kétségbe, inkább csempésszetek egy kis fényt az együttlétekbe!        

Ajánlott cikkek