Egyéb kategória

Azt hiszitek, nehéz napotok van? Ha elolvassátok ezt a cikket, átértékelitek a helyzetet

Ha Britney túlélte 2007-et, te is túl leszel a mai napon – biztat viccesen a mém, ami az énekesnő elhíresült összeomlására utal. A sztár is ember – viszont mivel átlagon felüli magasságokba emelkedik, a világ élvezkedve nézi, ha elbukik. A celebek botrányai, kudarcai, nyilvános ballépései legalább annyira vonzzák a tömegeket – ha nem jobban –, mint a sikereik. Jöjjenek hát a sztárvilág legdurvább bekattanásai!

vous - 2016.12.02.
Azt hiszitek, nehéz napotok van? Ha elolvassátok ezt a cikket, átértékelitek a helyzetet

Winona Ryder, 2001

Az x generáció ikonikus arca, Winona Ryder sokak példaképe volt: gyönyörű, tehetséges, sikeres. A világ egy emberként döbbent meg, amikor kirobbant a hír, miszerint egy New York-i luxusáruházban lopás vádjával letartóztatták a színésznőt. Az esetről a biztonsági kamerák egyértelmű felvételeket készítettek – hamar kiderült, hogy Winona részéről bármiféle magyarázkodás értelmetlen lenne. A színésznő fogta magát, és több ezer dollár értékű holmival a kezében próbált meg kisétálni az épületből. Bizony, még csak el sem rejtette az árukat.

Objektum doboz

Évekkel később az Interview Magazin riporterének árulta el, hogy a bűncselekmény elkövetése nem a problémák kezdete volt számára – hanem azok kicsúcsosodása, a színfalak mögött ugyanis évek óta komoly problémákkal küzdött.

Winona utólag azt állítja, sokat köszönhet az esetnek – így ugyanis tanult a hibáiból és még időben észbe kapott. 

Objektum doboz

Britney Spears, 2007

2004-ben figyelt fel a sajtó arra, hogy Britney kicsit kiszámíthatatlanul viselkedik. Januárban Jason Alexanderrel házasodott össze teljesen váratlanul egy Las Vegas-i kápolnában. A házasság 3 napig sem tartott: 55 órával később már beadták a válókeresetet. Az énekesnő fél évvel később ismét újra házasságra adta a fejét, akkor Kevin Federline-nal állt oltár elé – annak ellenére, hogy Kevin épp csak elhagyta terhes barátnőjét.

A frigy rövid életű volt, de 2006-ban nemcsak Brit újabb válópere miatt volt hangos a sajtó, hanem mert anyaként is egyre több hibát vétett: például gyermekével az ölében ült volán mögé; egy alkalommal pedig majdnem elejtette a babát.

Nem sokkal később, 2007-ben pedig váratlan ámokfutásba kezdett: nullásgéppel tolta le a a haját a paparazzók szeme láttára, majd esernyővel támadt az egyik fotósra – pontosabban a fotós autójára.

Egyértelmű volt, hogy Britney összeomlott, így senkit nem lepett meg, amikor kiderült, hogy zárt osztályra került. Édesapja évekkel később beszélt egy interjúban arról, milyen nehéz volt feldolgoznia, hogy a lányát ágyhoz kötözve látta viszont. Azt mondta, akkor biztos volt benne, hogy Britney életének vége.

Objektum doboz

Bár az énekesnő hosszabb időre eltűnt a világ szeme elől, a Circus című albumával visszatért a köztudatba. A lemez megjelenésével párhuzamosan pedig a For The Record című dokumentumfilmben mesélt a botrányról és az azt követő felépülésről.

Ha Britney túlélte 2007-et, tényleg ti is túl lesztek a mai napon…

Solange Knowles, 2014

A MET-gála mindig is a fantáziadús öltözékeiről volt híres, 2014-ben azonban valami egészen más került a bulvárlapok címlapjára: egy kiszivárogtatott biztonsági felvételen egyértelműen látszott, hogy Beyoncé húga, Solange Knowles egy liftben nekitámadt az énekesnő férjének, Jay-Z-nek. A felvételen az is jól látszik, hogy Beyoncé mindvégig közömbös marad és semmit sem tesz a dolog ellen.

Objektum doboz

A pletykák szerint Solange dührohamát a féltékenység váltotta ki: nővérét állítólag rendszeresen csalja Jay-Z, aki ezen az estén is flörtölt valakivel, mielőtt a liftbe szálltak volna.

A botrányt napokig nem kommentálták az érintettek, majd utólag egy közleményben mindössze annyit mondtak, ők is emberek, és ahogy sok családnak, úgy nekik is vannak néha problémáik, de ezeket már maguk mögött hagyták. Minket viszont azóta is az foglalkoztat, vajon mi történhetett pontosan? És milyen gyakran durranhat el Solange agya a zárt ajtók mögött?

Objektum doboz

Lindsay Lohan, 2005, 2006, 2007, …napjainkig

Hol is kezdjem Lindsay Lohannel…

Amikor rákerestem a bűnlajstromára, sokkal több találat jött velem szembe, mint amire számítottam. Pedig a gyerekszínészként kezdő Lindsay jövője fényesnek tűnt: hamar A-listás celeb lett belőle, akinek a kegyeit egész Hollywood kereste. Sikert sikerre halmozott, színészkarrierje mellett énekesnőként is bizonyított. A díjátadók és gálák rendszeres vendége volt, aki hamar rákapott a bulizásra. Édesanyjával együtt kezdett partizni járni, és Lindsay hamar rákapott a szórakozás ízére. A paparazzók egyre többször kapták lencsevégre részegen vagy bedrogozva. 2005-ben, 19 éves korában ittas vezetésért kapták el a rendőrök. Az esetet számtalan hasonló követte:

– az első alkalom után még rengetegszer állították elő hasonló vádakkal, nem egyszer pedig balesetet is okozott.

– 2011-ben egy jólmenő kaliforniai ékszerüzlet jelentette fel lopás vádjával: akkor a színésznő egy 2500 dollár értékű (csaknem 730 000 forint) nyaklánccal a nyakában távozott.

– 2013-ban Charlie Sheen Nyugi, Charlie! című sorozatának forgatásáról lopta el a stylistok által előkészített ruhákat és ékszereket.

– 2014-ben pedig nyilvánosságra került a „szexlista”, ami Lindsay kézírásával készült, és azokat a hírességeket számlálta össze, akikkel a színésznő valaha lefeküdt.

Lindsay ma már leginkább egyetlen dologról ismert: hogy teljesen ki- és beszámíthatatlan.

2006-ban a Vanity Fairnek adott interjút – akkor elismerte, hogy problémái vannak: bulimiával küzd és drogokat is használt. Számtalanszor vonult elvonóra – de alkoholproblémái újra és újra nyilvánosságra kerülnek. 

Objektum doboz

2014-ben Oprah Winfrey szerződött le vele: akkor egy teljes dokumentumfilmes stáb követhette Lindsay életét egy kis ideig. A sorozat eredetileg a színésznő visszatérését volt hivatott dokumentálni – de erre ezidáig nem került sor.

Ajánlott cikkek