Egyéb kategória

Lehet, hogy van élet tornacipő nélkül, de köszönöm, nekem jó így!

Azt hiszem, sok cikkből kiderült már: imádom a divatot. Legtöbbet (és legszívesebben) csak erről írok, olvasok. Egy ideje stylistnak tanulok és bolondulok a ruhákért. A szekrényem roskadásig van mindenféle ruhadarabbal és lábbelivel, mégis egyetlenegy fajtát hordok szinte minden nap: tornacipőt. Hogy miért? A válasz egyszerű: mert nekem így jó. De mit tehettek, ha ti is hasonló cipőben jártok és megszabadulnátok a „rossz” szokásaitoktól?

vous - 2016.12.02.
Lehet, hogy van élet tornacipő nélkül, de köszönöm, nekem jó így!

Divatbaki? Ááá, tudatos döntés!

Valószínűleg aki nem ismer, első ránézésre azt gondolná: szegény lány, csak egy cipője van? Jelentem: nem. Minden szezonban igyekszem beszerezni olyan darabokat, amik az adott trendet követik és az én ízlésemmel is megegyeznek. Legtöbbször látszólag összebarátkozunk a boltban, de ahogy elsőre felveszem, elszáll a rózsaszín köd és végül mindig arra jutok: semmilyen cipőt nem szeretek igazán, csak a tornacsukákat.

Életem első példányát nyolcadikos koromban vettem, sokáig gyűjtöttem rá és azóta is megvan a sárga csodadarab (mindez több mint 10 éve történt). Rongyosra hordtam, kikopott a színe, elkopott a logó, de még mindig olyan szépnek gondolom, mint akkor. Azóta persze időről időre beszerzem az alapdarabokat: fehéret, feketét és egy színeset vidámabb napokra. Ezeknek a társaságában tengetem a mindennapjaimat, ha esik, ha fúj, beleértve azokat a különleges eseményeket is, amikor állítólag illene mást felvennem. Állítólag.

Combcsizma vagy bakancs? 3 magyar divatblogger elárulja, melyik az idei tél slágerdarabja!

Combcsizma vagy bakancs? 3 magyar divatblogger elárulja, melyik az idei tél slágerdarabja!

Bőr, bársony, metálos csillogás, patchwork – csak néhány azok közül az idei trendek közül, amik nemcsak a ruhák, de a téli lábbelik divatjába is beférkőztek. Lányok, figyelem, közeleg a tél, ideje a legstílusosabb slágerdarabokat levadászni!

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatjátok!

Esküvőre? Divatbemutatóra? Mindenhova!

Bár sokan nem értenének ezzel egyet, azt gondolom, mára eljutottunk oda (ideje volt), hogy egy nő nem csak tűsarkúban nő. Egy nő igenis lehet tornacipőben is nő a rohanó hétköznapokon, sőt, alkalomadtán akár egy esküvőn is. Mert hogy októberben az első VOUS-esküvőn Andi, mint menyasszony szíves-örömest megengedte, hogy abban menjünk, amiben jól érezzük magunkat. Nos, én ebben érzem jól magam, így adott volt, hogy ide sem kopogósban érkezem. A végeredményt imádták a lányok, a nőies alkalmi ruha és borítéktáska mellé tökéletesen passzolt a fekete sportcipő, én pedig remekül éreztem magam – és ez a fontos, nem?

Forrás:
Kerepeczki Anna, Molnár Anikó

A lényeg, hogy megtaláljuk az igazit

Merthogy ez a lényeg, nemde? Hogy ti jól érezzétek magatokat abban a darabban, amibe beleszerettetek. Persze, lehet ez egy mintás kendő, amit egy szezonon át imádunk, majd ráununk, de lehet ez egy olyan cipőfazon, ruhatípus vagy akár márka, amit aztán éveken át szívesen viselünk. Hiszem, hogy a tökéletes összhang pont attól áll össze, mert a mi ízlésünk szerint párosítjuk a ruhadarabokat, nem pedig úgy, ahogy azt a nagykönyv vagy a Vogue megírja. A lényeg, hogy a szettjeitekből rátok ismerjenek, ne egy tökéletes, de idegen személyre. Gyakran megkapom, hogy „Én nem venném fel, de rajtad baromi jó.” – nekem pedig ez elég is, hisz megvan a lényeg: olyan az összhatás, amilyen én magam vagyok. Ha azonban sokszor szívesebben lépnétek ki a „csapdából”, amibe beleestetek, van jó néhány dolog, amit tehettek.

Forrás:
Hámori Zsófia

Lépjetek ki a conversetekből!

A VOUS-lányok elárulták, ők is „szenvednek” egy-két berögződéstől. Anna, a fotósunk például leginkább fekete ruhákat vásárol, hiszen slankít és mindenhez megy. A lakberendezés mestere, Mojzi csak farmernadrágot hord, mást szinte nem is látni rajta. Hírszerkesztőnk, Sophie hozzá hasonlóan nadrágproblémákkal küzd, mindig ugyanolyan fazonokat vesz. Ha ti is úgy érzitek, kilépnétek a rossz szokásaitok bűvöletéből, jegyezzétek meg a tippjeinket:

  1. Kezdjétek kicsiben a változtatásokat! Ha például a sportcipőt cserélnétek egy nőiesebb fazonra, váltsátok le a kedvenceteket kezdetben egy fűzős darabra. Majd másik márkára, végül pedig egy nőiesebb fazonra.
     
  2. Ha szívesen hordanátok színeket, nyúljatok elsőként a kiegészítőkhöz. Elsőre ijesztő lehet a fekete szettek helyett egy piros kabátba bújni, így a legjobb, ha kezdetben csak 1-1 színes kiegészítővel, kendővel, táskával dobjátok fel az egyszínű összeállításokat. Ha ezt megszoktátok, jöhetnek a nagyobb cserék!
     
  3. Nőiesebben öltözködnétek? Barátkozzatok össze az athleisure stílussal. Ahogy azt Fanny is megmutatta, ez az a trend, amikor a sportos elemek keverednek a hétköznapi, nőies cuccokkal. Ha ti is abba a hibába estek, hogy fiúsan öltöztök, próbáljatok 1-1 nőies táskát, felsőt csempészni az összeállításotokba.
     

    Forrás:
    Molnár Anikó
  4. Ha nem szívesen adtok ki egy halom pénzt valami ismeretlenre, amitől ráadásul tartotok is, forduljatok a barátnőitekhez. Biztos, hogy szívesen kölcsönadnak bármit, amivel legalább egy kicsit jobban összebarátkozhattok.
     
  5. Turkáljatok! A turkálóban olyan ruhadarabokat találhattok, amiket valószínűleg egy sima boltban észre sem vennétek, vagy csak fintorognátok, ráadásul olyan áron, amitől nem ugrik ki a szívünk a helyéről. Turkáljatok, kísérletezzetek!
     
  6. Próbálgassatok! Ne féljetek felpróbálni tőletek első ránézésre távol álló ruhákat. Velem egyre gyakrabban előfordul, hogy „viccből” felpróbálok egy darabot, amit aztán ki sem engedek a kezeim közül. Ilyenkor kellemesen csalódok, hogy „jééé, nekem ez a szín jól áll?”
Ajánlott cikkek