Egyéb kategória

Nem tudtok aludni, mert folyton jár az agyatok? Így kapcsolhattok ki

Hány órát töltöttünk már ébren az éjszaka közepén csak azért, mert folyamatosan agyaltunk mindenen! Vannak olyan esték, amikor lehetetlennek tűnik kikapcsolni a gondolatokat, de ez alábbi trükkök segíthetnek, hogy ez sikerüljön.

vous - 2016.12.03.
Nem tudtok aludni, mert folyton jár az agyatok? Így kapcsolhattok ki

1. Használjátok az ágyatokat pihenésre!

Ti is mindig az ágyban fekve nézitek a tévét, itt olvastok, sőt napközben is itt neteztek? Lehet, hogy ez lesz a gond! Próbáljátok meg ezeket a nappaliban, például a kanapén ülve csinálni, és az ágyatokba csak akkor feküdjetek le, amikor aludni mentek. Így hozzászoktathatjátok magatokat ahhoz, hogy ilyenkor aludni kell, és nem apróságokon gondolkodni.

Objektum doboz

2. Minden rutin kérdése

Ha bevezettek egy rutint az estékbe, higgyétek el, sokkal könnyebben álomba szenderültök majd. A legfontosabb, hogy válasszatok ki egy időpontot, amikor lefekszetek aludni – minden este ugyanakkor. Ezzel elkezdhetitek rászoktatni a biológiai órátokat, hogy mikor van itt a takarodó ideje, ami rövidesen be is rögzül.

3. Írjátok ki magatokból!

Tapasztalatból mondom, nincs is annál jobb, mint lefekvés előtt kiírni magatokból a gondolataitokat. Azzal, hogy papírra vetitek az érzéseiteket, kiadjátok a felgyülemlett stresszt és az elfojtott dolgokat, ráadásul teljesen megkönnyebbülhettek.

4. Idézzetek fel dalokat!

Oké, kicsit furcsának tűnhet, de beválik! Amikor aludni próbáltok, de folyton elkalandoznak a gondolataitok, idézzetek fel egy dalt, amit nagyon szerettek. Kezdjétek el a fejetekben lejátszani a dallamot, figyelve a dalszövegre, és rövidesen sokkal álmosabbak lesztek.

alvas-pihenes-agy-alvasi-benulas

Alvásbénulás: az éjszaka lidérce 

„És akkor kipattan a szemem, a szívem őrülten zakatol. Álmodom? Mi történik velem? A szemem óvatosan körbeforgatom – a szobát látom magam körül. Fekszem az ágyamban. De miért nem működik a kezem, a lábam? Mi ez a szörnyalak az ágyamnál? Rám hajol, érzem bűzös leheletét! Nem tudok menekülni, csak a szemem csukhatom. Nem mozdul a kezem, nem mozdul a lábam. Mi láncol az ágyhoz? Mi történik velem?”

A folytatásért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek