Dolgok, amiket sose csináljatok az állásinterjún!

5 ok, amiért nem hívnak vissza az állásinterjú után

Munkakeresés közben gyakran megesik, hogy nem hívnak be minket állásinterjúra az önéletrajzunk és a motivációs levelünk alapján. Ez rendben van, nem minket keresnek. Ám ha elmegyünk a személyes találkozóra, de többé még csak nem is keresnek minket az adott munkahelyről, az azért egy picit rosszulesik az embernek. 

Hiába stresszeltek, és számoljátok a napokat, a beígért hívás mégsem érkezik meg az állásinterjú után. De mégis mit ronthattatok el ennyire? A Popsugar segít megtalálni a választ, ugyanis összegyűjtötte, mi állhat a hátterében annak, ha nem hívnak vissza az állásinterjú után.

1. Rosszul adtátok meg az adataitokat 

Előfordul, hogy egyszerűen azért nem keresnek titeket az állásinterjú után, mert rosszul adtátok meg az adataitokat, és nem tudnak titeket elérni. Hogy ezt elkerüljétek, többször is ellenőrizzétek le, hogy az önéletrajzotokban minden adat stimmel-e.

2. Nem kezdeményeztetek kommunikációt az állásinterjú után 

Állásinterjú után írjatok egy kedves e-mailt, amiben megköszönitek a lehetőséget. Ezzel egyrészt szereztek magatoknak még egy jó pontot a munkaadónál, másrészt pedig megelőzitek a fentebb említett problémát.

Forrás:
Pexels

3. Meghosszabbították a visszajelzés határidejét

Előfordulhat, hogy a cég nem tudott időben dönteni, ezért meghosszabította a visszajelzés határidejét. Vagy akár az is lehet, hogy a munkaadó lebetegedett, esetleg szabadságon van. Éppen ezért fontos, hogy figyelemmel kövessétek a munkahely weboldalát, hátha ott írnak a változásról. 

4. Az állást felajánlották valaki másnak

...aki ráadásul még nem jelzett vissza. Így amíg az a bizonyos személy nem dönt arról, hogy elfogadja-e az állást, a többi jelentkezőnek sem tudnak visszajelezni. 

5. A pozíció többé nem létezik

Előfordulhat, hogy újraszerveződtek az osztályok, és egészen konrétan megszűnt az a pozíció, ahova jelentkeztetek. 

Ha viszont biztosra akartok menni, EZT a színt mindenképp viseljétek magatokon az állásinterjún!