Egyéb kategória

Kómás a reggeletek? Ne nyúljatok kávé után!

Reggel van. Ez már önmagában tragédia tud lenni néha, hát még ha ez kifejezetten kómás reggel, akkor meg tényleg. Fogadok, hogy a legtöbbetek ilyenkor reflexből a kávé után nyúl, pedig nem kellene, nem lesztek tőle jobban.

vous - 2016.12.04.
Kómás a reggeletek? Ne nyúljatok kávé után!

Néha én is úgy kelek, mintha valaki ráült volna a fejemre, és nem hajlandó onnan leszállni, viszem őt a munkába, az utcán, és még otthon is csak ül a fejemen. Nem fáj, csak ólmos fáradtságot okoz. A legtöbb esetben az ember reflexből az alábbi megoldásokhoz nyúl:

  • kávét iszik
  • energiaitalt iszik
  • betol egy szelet csokit

Igaz, átmenetileg elszabadul bennetek a boldogságérzet, de valójában ez csak ideig-óráig tart, és ugyanúgy visszazuhantok a letargiátokba. Ennél vannak sokkal jobb, bár tény, hogy nem annyira jól hangzó megoldások is, de hát a gyógyszer se mindig egy finom valami, ezt már megszoktuk, viszont segít. Ezek helyett sokkal jobb, ha átálltok egy tudatos cselekvéssorozatra, és bebikázzátok a szervezeteteket már reggel, így tuti jobban bírjátok majd a nyomást még a kómás reggeleken is.

Forrás:
pexels

Kezdjétek a napot egy pohár vízzel!

Tudom, már a gondolata is undort kelt bennetek, de tényleg beválik. Egy jókora pohár víz pont elég ahhoz, hogy felpörgesse az anyagcseréteket és a lelketeket is, így sokkal élénkebbek lesztek. Higgyétek el, élénkebbek, mint egy pohár kávétól. A kávé hatása ugyanis nagyjából fél óráig tart, utána ugyanúgy visszazuttyantok az érdektelenség hullámvölgyébe, ráadásul kihajtja belőletek a megmaradt vizet is. Vízzel azonban egész nap pörgethetitek magatokat.

Mosakodjatok meg jéghideg vízzel!

A meleg zuhanyt hagyagoljátok inkább, az még jobban elbágyaszt, elálmosít, garantáltan nem lesz kedvetek és energiátok elindulni otthonról, hát még ha amúgy is egy nehezebb nap elé néztek. A zuhanyból folyassatok inkább langyosabb vizet, esetleg váltogassátok a meleget és a hideget. Higgyétek el, felébreszt!

Kávé helyett igyatok fekete teát!

A fekete tea sokkal könnyedebb ital a kávénál ilyen napokon, hatása is erőteljesebb: élénkít, üdévé tesz. Ha délután is igényetek van egy élénkítő nedűre, a zöld teát válasszátok, vagy a rooibos teát, az kevésbé erős, nehogy aztán éjjeli bagoly módjára kuvikoljatok este az ágyban!

Készítsetek zöld turmixot!

A zöld turmix áldásos hatásairól ódákat zeng az internet népe, és nem véletlenül: tisztítja a szervezetet, egészséges, egyesek szerint még finom is, és felpörget. Iktassatok be hát egy pohárnyi zöld csodát, itt találtok hozzá receptet!

viola-turmix

Kávé helyett zöld turmix? Kipróbáltam!

„A zöld turmixok áldásos hatásairól ódákat zengenek a dietetikusok és a lifestyle bloggerek. A fogyasztását mindenkinek ajánlják: állítólag ha reggel ezt isszátok, egész nap energikusak lesztek – hosszú távon pedig egészségesek. Kipróbáltam, milyen, ha kávé és reggeli helyett ezzel kezditek a napotokat. Röviden összefoglalva: mókás.”

Hogy miért találta Viola mókásnak ezt a kihívástt? Kattintsatok, és kiderül!

Ajánlott cikkek