Egyéb kategória

Ennél egyszerűbb, finomabb és költséghatékonyabb csokis gasztroajándék nem létezik!

Ha egyszerű, költséghatékony, gyors, dekoratív és finom édességre vágytok, mutatunk egy remek nyalánkságot, amivel kedveskedhettek a beeső vendégeknek. De ha Mikulás vagy karácsony alkalmából készítenétek valami szuper kis gasztroajándékot, arra is tökéletes lesz az alábbi csokival és cukorkákkal bevont sós vagy natúr pálcika.

vous - 2016.12.06.
Ennél egyszerűbb, finomabb és költséghatékonyabb csokis gasztroajándék nem létezik!
600

Csináljátok utánunk, imádni fogjátok! Pofonegyszerűen elkészíthető fürdőbonbon

Egy csodás gyógyító fürdő jót tesz testnek és léleknek, elűzi a fáradtságot, a stresszt, ellazítja a megfáradt izmokat, felpezsdíti a vérellátást, sőt akár még a megfázás tüneteit is enyhítheti, annak függvényében, milyen varázsszerekkel turbózzátok fel a vizet. 

Készítsetek fürdőbonbont ajándékba! A receptet itt találjátok!

Csokoládéval és cukorkákkal bevont pálcikák

Nekem van egy olyan perverzióm, hogy imádom együtt az édes és sós ízeket, így akár a hagyományos ropit is simán kombinálom csokival.

De ha nektek ez nem jön be, vegyetek natúr, sótlan pálcikákat, vagy akár babapiskótát. Azokból is simán el lehet készíteni, legalább annyira finom és mutatós lesz úgy is.

Amire szükségetek lesz

  • ropi vagy egyéb ehető pálcikák
  • tortabevonó vagy sima csokoládé
  • cukorkagyöngyök

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése:

  1. Törjétek össze kisebb darabokra a táblás csokoládét – de ha úgy egyszerűbb, csokipasztillából is készíthetitek.
     
  2. Vízgőz fölött olvasszátok fel: forraljatok vizet egy lábosban, majd tegyetek rá egy üvegtálkát, és dobáljátok bele a csokidarabokat.
     
  3. Egyenként mártogassátok bele a pálcikákat, és azonnal szórjátok meg a cukorkával, hogy legyen ideje még forrón beletapadni a gyöngyöknek a csokiba.
     
  4. A cukorkába mártott ropikat állítsátok pohárba, és várjátok meg, amíg megdermed rajta a csoki.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Ha készen vagytok – és ajándékba szánjátok ezt a csodás nyalánkságot –, kössétek át szalagokkal, vagy csak tegyétek bele egy szép kis áttetsző zacskóba. Ha vendégvárónak szánjátok, akkor pedig állítsátok bele egy pohárba vagy befőttesüvegbe.

Voilá!

Ajánlott cikkek