lepcso-lepcsozes-epulet-emelet

Ez történik a testetekkel, ha egy hónapon keresztül minden egyes nap lépcsőztök

Legyetek őszinték: ti mit választotok, mikor beértek a lépcsőházba, a liftet vagy a lépcsőt? Gyanítom, inkább a kényelmes megoldás mellett döntötök. De ezzel nincs is semi baj, nehéz ellenállni a kísértésnek. Egy nő azonban elhatározta, hogy egy hónapon keresztül minden nap a lépcsőt választja a lift helyett – mutatjuk, mi történt a testével.

Én felállítottam magamnak egy szabályt: ha a lift éppen a földszinten van, mikor hazaérek, akkor azt égi jelnek veszem és beszállok, ha viszont nincs, akkor felgyaloglok a másodikra. Tudom, a második emelet nem nagy kihívás, de még ilyen esetben is sokszor elcsábul az ember – legalábbis én elcsábultam. Kis lellkiismeret-furdalással ugyan, de az utóbbi időben már szinte mindig lifteztem, ha a földszinten volt, ha nem.

Egy nő azonban elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, ő bizony lépcsőzik. De vajon történt a testével bármi változás? Megérezték a lábai a különbséget? Most elmesélte!

A mi hősnőnk, Lindsay Tigar a harmadik emeleten lakik, és szintén gyakran használta a liftet. Egy hónapra azonban búcsút mondott neki, és  minden egyes alkalommal, mikor kilépett a lakásából vagy hazaérkezett, lépcsőzött – írja a Women's Health.

Forrás:
Lindsay Tigar

Az első napok

Az első napoban nagyon eltökélt volt, örömmel lépcsőzött, ugyanis csak egy cél lebegett a szeme előtt: teljesíteni a kihívást. Azonban elérkezett az első kritikus pont, mikor egy este beült a barátaival koktélozni egy bárba. Amikor késő éjjel fáradtan ért haza, akkor majdnem megnyomta a lift hívógombját. Azon tűnődött, igazából mindegy, mit választ, ugyanis a 15. napig nem vett észre semmi változást a testén.

Amit először észrevett a testén

A 15. napon fájó alhassal ébredt. Igen, nem a lábai fájtak, hanem a hasa. Nem vette észre, de a hasizmát is használta akkor, mikor lépcsőzött, és a teste így reagált.

Azt is észrevettem, hogy a fenekem kicsit feszesebb, de nem tudtam, mi az oka addig, amíg eszembe nem jutott a kihívás.

Mit tapasztalt a kihívás teljesítése után?

A kihívást sajnos nem teljesítette hibátlanul. Mikor bevásárlószatyrokkal a kezében érkezett haza, vagy mikor egy szülinapi buli után, magas sarkúban topogott be a lépcsőházba, akkor úgy érezte, muszáj beszállnia a liftbe. Azonban így sokat nyert vele: miután lejárt az egy hónap, valamiért az után is sokkal többször választotta a lépcsőt a lift helyett. Úgy érezte, felesleges a liftre várni, a lépcső gyorsabb.

Erősödött a lábam, a fenekem, a hasam. Ez csak egy egyszerű elhatározás, ami megéri a fáradozást testileg és lelkileg is.

Ide kattintva pedig elolvashatjátok, mi történik, ha valaki egy hétig lemond a húsról!