Egyéb kategória

Elkészült 2016 legjobb filmjeinek listája – és egyet sem láttam közülük

Az idei évnek is megvoltak a legszuperebb filmjei, és tuti, hogy nektek is akadt legalább egy-két nagy kedvencetek. Egy kritikus, David Ehrlich már 2011 óta minden decemberben elkészíti a saját 25-ös toplistáját, amiben összevágja a legjobb jeleneteket; és itt a 2016-os verzió.

vous - 2016.12.08.
Elkészült 2016 legjobb filmjeinek listája – és egyet sem láttam közülük

Mindenkinek más az ízlése, mindegy, hogy ruhákról vagy filmekről beszélünk. David Ehrlich év végi listáját viszont rengetegen várták már, a kritikus ugyanis ilyenkor szokta összeszedni, mik voltak az adott év legszuperebb mozijai. Ezekből aztán kiválogatja az emlékezetes jeleneteket, és olyan zenékkel vágja össze, hogy ha elindítjátok a videót, biztosan végig akarjátok nézni!

harom-film-harom-no-harom-karrier-a-filmek-azok-csak-filmek-ne-doljetek-be-nekik1

Három film, három nő, három karrier – a filmek csak filmek, ne dőljetek be nekik

Gondolkodtatok már azon, milyen film szólhatna rólatok? Fogadok, hogy mindenki a jelenből ragadna ki egy-egy fontos momentumot és megpróbálná megírni hozzá a boldog véget. Hiszitek vagy sem, rengeteg hasonló filmet tudnánk összehozni, mint Hollywood. A problémáink ugyanazok, csak mindenki megőrzi magának, így azt hisszük, egyedül vagyunk. Pedig nem.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

A 2016-os év viszont egy kicsit eltért a többitől, hiszen belekerült egy televíziós dokumentumfilm-sorozat, az O.J. Made in America és Beyoncé Lemonade albumának kisfilmje. Már csak azért is érdemes megnézni a videót, mert olyan mozira is bukkanhattok, amit még nem láttatok – én személy szerint a toplista egyik filmjét sem láttam még, sőt, nagy részéről még csak nem is hallottam. Pedig nagy mozilátogató vagyok, tényleg! 

Tekerjetek 2:45-höz, mert onnan kezdődik a visszaszámlálás.

Objektum doboz

És itt a lista azoknak, akiknek nincs kedvük végignézni a teljes videót

25. Weiner, 24. High Rise, 23. Lemonade, 22. Kate Plays Christine, 21. Az eljövendő napok, 20. Always Shine, 19. Manchester by the Sea, 18. Az ember, aki mindent tudott, 17. Silence, 16. Ave, Cézár!, 15. A boszorkány, 14. American Honey, 13. Indignation, 12. Toni Erdmann, 11. A szobalány, 10. The Love Witch, 9. A homár, 8. Kaliforniai álom, 7. The Fits, 6. Kubo és a varázshúrok, 5. A Bigger Splash, 4. O.J.: Made in America, 3. Jackie, 2. Sunset Song, 1. Moonlight

Ti egyetértetek a listával? Mit adtatok volna még hozzá?

Ajánlott cikkek