Egyéb kategória

Ennyi fehérjét egyetek, ha fogyni szeretnétek!

A fogyókúrához kitaláltak már különféle fehérjetermékeket a nagy cégek, de ne felejtsétek el, hogy „hagyományos” ételekkel is bevihettek a szervezetetekbe belőle. De mennyit is? Elmondjuk.

vous - 2016.12.10.
Ennyi fehérjét egyetek, ha fogyni szeretnétek!

Fehérjét fogyasztanotok nem csak azért érdemes, mert sokáig eltelít titeket. Ezenfelül segíti az emésztéseteket – mert kalóriákat éget el – és felturbózza az anyagcserétek működését. Ezt a nézetet vallja Karen Ansel dietetikus is, aki elmondta, mennyi az annyi, már ami a nők fehérjebevitelét illeti.

saláta étel fogyókúra

Diéta, amiben mindent ehettek, mégis leolvadnak rólatok a kilók

Hallottatok már a testkontroll diétáról? Nem? Akkor ideje megismerkednetek vele. A diéta igazából egy egészséges étrend, mely során semmit nem kell megvonni magatoktól, bármit szabad, amit megkívántok, és alapja a sok zöldség és gyümölcs.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Karen ezt javasolja minden fogyni vágyónak: 

minden nőnek minimum 46 grammnyi fehérjét kellene fogyasztania naponta, de jobb lenne, ha ez a szám inkább a 70-hez lenne közel.

tojás tartó étel

Ezek a legjobb fehérjeforrások

  • Húsfélék (pulyka, marha, bárány, csirkemell)
  • Halfélék
  • Tojás
  • Tejtermékek
  • Hüvelyesek
  • Tofu
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.