karácsony fa dísz szív

5 hiba, amit könnyen elkövethettek a karácsonyi dekorációban

Karácsonyor ugyanúgy lehet bakizni a lakberendezésben, mint az év többi részében is. Nem az a jó megoldás, ha az évek alatt felhalmozott csecsebecséket mind kipakolgatjátok az otthonotokban... Tudatosan kerüljön minden a helyére!

1. Csak a piros és a zöld kombinálása

Persze hogy ez a két legtradicionálisabb karácsonyi szín. De bátran nyissatok az új árnyalatok felé is. Viszont óvakodjatok attól, hogy túl sok színt kombináltok egymással.

Forrás:
Pexels

2. Mindenhova illatos gyertyát pakolni

Megértem, hogy ilyenkor főleg csábítóak az illatos gyertyák, főleg azok a speciális karácsonyi illatúak. Azonban ne vásároljatok be 20 különböző verzióból, mert ha keveredik az illatuk, abból sok jó nem sülhet ki.

3. A karácsonyfa elhelyezése

Persze nem egyszerű egy lakást pikk-pakk átrendezni egy fa miatt, de ha csak a fűtés mellett tudnátok felállítani a(z igazi) fenyőt, akkor bizony pakolnotok kell. A meleg helynél ugyanis hamarabb kezdi majd hullatni a levelét a karácsonyfa, amit nemcsak takarítanotok kell, hanem kerülgetni is, vagy könnyen megszúrja a lábatokat.

karácsony fa dísz

Amikor a karácsonyfát nem a Jézuska hozza – Így válasszátok ki a megfelelőt!

Nekem az albérletben sajnos csak egy kis műfenyőm lesz idén karácsonykor, de ahhoz ragaszkodom, hogy otthon élő fát állítsunk az ünnepre. Az anyukám csak annyiban kéri ki a véleményem, hogy töves vagy vágott fenyőt hozzon, azonban a típusáról már ő dönt. Nekem foglalmam sincs arról, hogy kinek melyik az ajánlott típus, ti tudjátok?

Ha nem, akkor kattintsatok ide!

4. Az udvar dekorálása

Ne kezdjetek versengésbe a szomszéddal, nem kell egy komplett betlehemet felépítenetek. A minimalista dekor lesz itt is a tuti. Ja, és még valami: az égősorok passzoljanak egymáshoz, ne legyen vegyesen színes és egyszínű is.

5. Égősor kiválasztása

Itt főleg a fehér színű égősorra gondolok. Biztosan tudjátok, hogy van hideg és meleg fény. Az előbbi inkább kékes, míg az utóbbi inkább sárgás. Ha nem elég hosszú a tiétek, vagy több helyre is tennétek világítást, akkor próbáljatok meg ugyanolyan árnyalatút választani.

Forrás:
Pexels