Letölthető betlehem karácsonyra, tőlünk, nektek!

Gyönyörű, könnyű elkészíteni, és mindössze pár forint: letölthető betlehem karácsonyra, tőlünk nektek!

Nálunk nincs karácsony betlehem nélkül. Nem mintha nagyon vallásos lennék, de valahogy mégis szükségem van a látványára, ha közeleg a karácsony. Megnyugtat, és tök jó, hogy van egy pluszdekoráció a szobában, amit átitat a karácsony szelleme. A családi házunkban ilyenkor több betlehem is van, de nekem – otthon – nincsen sajátom, gondoltam, készítek egyet idén, amit egyszerűen kinyomtatok majd, felragasztok egy kartonlapra, és körítek hozzá még némi hangulatos dekorációt is!

az-unnep-az-egyuttletrol-szol-rendhagyo-letoltheto-adventi-naptar-tele-programokkal4

Az ünnep az együttlétről szól – rendhagyó adventi naptár tele programokkal

Az adventi naptárakért valamilyen megmagyarázhatatlan módon egyaránt rajonganak a felnőttek és a gyerekek is. Na jó, talán nem annyira nagy talány, hogy miért, hiszen egyetlen tárgyban koncentrálódik minden, ami jó: a várakozás öröme, édességek, titkok és egyéb apró meglepetések.

Ha ti is szeretnétek egy szuper adventi naptárral meglepni a szeretteiteket – még nem késő –, mindössze le kell töltenetek az általunk kreált kedves kis karácsonyi hangulatú naptárat.

Ez a betlehem nagyon egyszerű, és egyszerűen el is készíthető, mindössze le kell töltenetek az általunk kreált figurákat, állatokat és jászolt, kinyomtatnotok, majd felragasztanotok valamilyen alapra. Elrendezgethetitek a kartonon síkban vagy akár eltolva is. A figurákra rajzolhattok, és ki is festhetitek őket.

Ahogy tetszik!

Amire szükségetek lesz

 • olló
 • sniccer
 • vágólap
 • ragasztó
 • karton
 • A/4-es vagy A/3-as papír

Elkészítése

 1. Töltsétek le, majd nyomtassátok ki.
   
 2. Vágjátok egyenként körbe a figurákat ollóval, a kisebb, aprólékosabb részeket pedig sniccerrel. Én a jászol belső felét nem vágtam ki, helyette gombostűvel pöttyöket készítettem – ezek lettek végül a csillagok –, amik világítanak, ha mögéjük tesztek egy mécsest vagy égősort.
  Forrás:
  Kerepeczki Anna
 3. Vágjátok be függőlegesen a vonal mentén a figurák talapzatát. Hajtsátok fel az egyik felét, majd a másikat, két irányba. Így fog majd megállni a saját lábán a bábu.
  Forrás:
  Kerepeczki Anna

  4. Ha kedvetek tartja, ragasszátok fel őket egy papírlapra. De ez el is hagyható.

A betlehemet aztán felturbózhatjátok rafiával, arany szalagokkal, mécsesekkel, glitterrel és egyéb karácsonyi kiegészítőkkel!

A betlehemet ide kattintva tölthetitek le!

Forrás:
Kerepeczki Anna
Forrás:
Kerepeczki Anna
Forrás:
Kerepeczki Anna