Egyéb kategória

Viszlát, filmszakadás! – Így előzzétek meg a másnapot okosan!

Az év vége felé megszaporodnak a koccintós alkalmak, iszogatások és bulik, és ha mondjuk a családi karácsonyozás során nem is, de a céges bulin vagy szilveszterkor előfordulhat, hogy kicsit elszalad velünk a ló. Mire érdemes figyelni, hogy ne legyen filmszakadás, illetve hogyan nyalogassuk a sebeinket, ha mégis másnaposan ébrednénk?

vous - 2016.12.13.
Viszlát, filmszakadás! – Így előzzétek meg a másnapot okosan!

A legfontosabb a megelőzés, vagyis okosan kell alkoholt fogyasztani. A cél az, hogy jól érezzük magunkat, és másnap ne kelljen se szégyenkeznünk, se fájós fejjel, émelygő gyomorral küzdenünk. 

Nemcsak az elfogyasztott alkohol mennyisége számít, hanem az is, hogy mikor és hogyan isszuk.

Ezekre figyeljünk:

  • Alkoholizálás előtt együnk, üres gyomor esetén nagyon gyorsan a fejbe száll az ital.
  • Apró kortyokat igyunk, így soká tart és lassabban szívódik fel.
  • Mindig egyféle alkoholt igyunk, ne keverjük a különféle italokat, mert baj lehet belőle.
nachos-udito-alkohol-koktel

Italok, amiket egy bártender sosem kérne a pultnál

Mindannyiónknak van egy bevált itala, amit, ha elmegy szórakozni vagy beül a barátaival valahová, szívesen fogyaszt. Azonban kevesen gondolnak bele, hogy mi is lapulhat a pult mögött, hogy „honnan jön” az ital, mit érdemes rendelni, és mit nem. Most kiderül!

A cikk folytatása ITT jön!

  • Bármit iszunk is, mindig kortyoljunk mellé sima vizet, az alkohol ugyanis dehidratálja a szervezetet, ez vezet a másnapi kellemetlen tünetekhez, a bubis ásványvíz vagy szóda szénsavtartalma miatt segíti az alkohol felszívódását, így könnyeben felönthetünk a garatra, ahogy például pezsgő fogyasztásakor is tapasztalhatjuk, hogy milyen könnyen a fejbe száll.
  • Igyekezzünk minél tisztább és jobb minőségű italt választani, a pancsolt alkoholok sokkal több fejfájást okoznak, mint minőségi társaik.
  • Lefekvés előtt mindenképpen igyunk meg egy nagy pohár vizet vagy akár herbateát, már ezzel is segíthetjük az alkohol könnyebb lebomlását és a szervezet hidratációját.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek