Egyéb kategória

Mire vágyik egy nő karácsonykor? Íme a lista

Mi kell a nőnek? Karácsonykor ez a kérdés valahogy még súlyosabban lebeghet családunk férfitagjainak feje fölött, mint máskor. Az évnek ebben az időszakában olyan, mintha tényleg különböző bolygóról jöttünk volna (pedig tudjuk, hogy valójában erről szó sincs): a nők azt szeretik, ha a férfiak gondolatolvasóként pont azzal lepik meg őket, amire vágynak, a férfiak viszont világos igények alapján szeretnének örömet szerezni. Arra gondoltunk, egy kicsit segítünk a pasiknak. Eláruljuk, nőként mire vágyunk karácsonykor.

vous - 2016.12.15.
Mire vágyik egy nő karácsonykor? Íme a lista

Elképzeltétek már, milyen lenne, ha a barátotok vagy az apukátok megkérdezné, mit szeretnétek karácsonyra? Már hallom is a válaszokat.

„Ááááh, semmit, tényleg.”

Mindegy, én mindennek örülni fogok.

„Csak valami apróságot, amit gondolsz.”

Gondolhatjátok, mekkora segítség ez. Pont akkora, amit ők adnak nekünk, amikor azt kérdezzük tőlük, mivel lehet meglepni őket.

„Új szoba, kistestvér!” – hosszú éveken keresztül ez a két tétel biztosan szerepelt a húgommal közös karácsonyi kívánságlistánkon. Aztán lett kistestvér, aki hozta magával az új szobát is, a családi szállóigék között viszont örök klasszikussá vált a fenti mondat.

A családon belüli ajándékozást mi nagyon egyszerűen oldjuk meg, listát írunk a mai napig a kívánságainkkal minél változatosabb tételekkel. A családtagjaink így maguk dönthetik el – természetesen előzetes egyeztetés alapján –, mivel szeretnének „meglepni” bennünket. Tévedési lehetőség nincs, örülünk bárminek, ha az a listán is szerepelt. Az igazi meglepetést egy-egy spontán csavar szokta okozni, például ha valaki benézi a kiválasztott parfüm nevét. Olyankor jön a cserebere.

Forrás:
Depositphotos

A listás megoldásomat szívesen örökítem majd tovább a családomban, az ismerőseim és a barátaim körében, de tudom, hogy sokak számára ez túlságosan „négy lábbal a földön” megoldás, amiben egy pillanatnyi karácsonyi csoda sincs. Elvégre ha egész évben odafigyelsz a másikra, akkor biztosan meg tudod lepni valami aprósággal karácsonykor is, nem igaz? Ha az egész életünket a női magazinok és karácsonyi reklámok szerint élnénk, akkor biztosan így is lenne.

Szóval minden pasinak, aki olvassa ezt a cikket azt üzenem, ne féljenek elfogadni a tanácsainkat. Ugyanitt üzenem: epekedve várjuk az ő listájukat is.

Utalványok

Mint minden esetben, az utalvánnyal történő ajándékozás alapfeltétele, hogy ismerjétek azt, akit szeretnétek meglepni. Az utalvány esetében ez különösen igaz, mivel egy ruhadarabot vissza lehet cserélni, de az egyik üzlet utalványát egy másik üzletével elcserélni – na, az eléggé kivitelezhetetlennek tűnik.

Az utalvány továbbá jól jön minden olyan nőnek, akinek év közben kevés ideje jut magára, illetve nem szívesen költ magára, vagy nincs rá ideje. Az utalványok között szerepelhet könyvutalvány (természetesen könyvmolyoknak, művészeti albumok kedvelőinek, gasztroangyaloknak), masszázsutalvány (akár sportol, akár csak stresszes), ruhautalvány (szigorúan a kedvenc boltjából vagy álomboltjából), wellnessutalvány egy szuper hotelben – és még sorolhatnám.

Szépségápolás

A kedvenc parfümből mindig jól jön utánpótlás. A hibafaktor az lehet, ha több parfümöt is használ, és ezek között van kedvence és kevésbé kedvence is (igen, azt is magunkra fújjuk, amiket nem szeretünk ANNYIRA.)

Minden nőnek fontos a külső, de nem biztos, hogy mindenki eljut olyan szépségkezelésekre, amiket amúgy szívesen kipróbálna. Érdemes amúgy ezzel is kifejezetten óvatosan bánni, mert mi nők – sajnos – hajlamosak vagyunk célzásnak venni akár egy 3D-szempillát vagy hajfestésre szóló utalványt is, a különböző testkezelésekről nem is beszélve.

A legjobb megoldás, ha általános ajándékutalványt vásároltok valamelyik menő szépségközpontban, mint amilyen például a High Care Cosmetics is. A legtöbb szépségszalonban létezik olyan ajándékkártya, amelyet később – a meghatározott időpontig és összegig – arra használhat fel a tulajdonosa, amire csak szeretne. Például költhetjük oxigénterápiás készülékre, amely megszűri és negatívan ionoizálja a levegőt, hogy baktérium- és vírusmentessé váljon. A szalon legnépszerűbb ajándéka amúgy nem ez, hanem az úgynevezett mezo pen készülék, amely otthon is alkalmazható bőrfiatalító eszköz.

Forrás:
Depositphotos

Workshopok

2016 egyértelműen a workshopok éve volt Magyarországon. Ma már nincs olyan téma, amiben ne találnátok néhány órás tanfolyamot a tüllszoknyakészítéstől kezdve a kalligráfián át a bonbonkészítésig. A workshoppal nehéz mellélőni. Korábban összegyűjtöttük a kedvenceinket, ahonnan inspirálódhattok. Kattintsatok ide a részletekért!

Hasznos holmik

Varrógép a hobbisarokba, új irodai szék a munkasarokba, morzsaporszívó a gyerekek miatt. A hasznos holmik praktikus ajándékok, érdemes őket előre egyeztetni – de mivel a praktikus ajándékok általában a komoly kapcsolatban jellemzőek, így az egyeztetés valószínűleg természetes lesz. De higgyétek el, az öröm nem marad majd el.

Egy kis könnyebbség

Az idő igazi kincs. Az idő drága. Az időre mindenkinek szüksége van. Mivel még mindig nem 36 órából áll egy nap, így – ha hiszitek, ha nem – hatalmas ajándék lehet, ha felmentést kaptok a ház körüli teendők elvégzése alól. Havonta egyszer takarítónő, ezermester-szolgálat, a kert rendben tartásához igazi szakember, az ügyeinket intéző szolgáltatás–- ezek mind luxuskategóriának számítanak. Ha valakinek ez okozza az évben a legnagyobb nehézséget, örülni fog annak, ha leveszik a terhet a válláról, hogy azzal foglalkozhasson, amivel igazán szeretne.

Közös élmény

Nem vagyok egyedül a szerkesztőségben azok közül, akik úgy döntöttek, nem ajándékoznak karácsonykor. Ezt a pénzt félretesszük a közös tervekre, élményekre, legyen az épp a leendő csodaszép konyhánk megvalósítása, egy wellnesshétvége valahol az országban, egyhetes evezés nyáron a Körösön, egy barcelonai utazás, vacsora egy Michelin-csillagos étteremben, helikopterezés a város felett – és még sorolhatnám.

Az élményajándék azért is jó, mert a közös élmények megtervezése, átélése és a visszaemlékezés is boldogsággal tölt el–- feltéve, ha jól sikerül a program. Ahhoz pedig az kell, hogy a tervezés után engedjétek meg magatoknak a spontaneitást is, hagyjátok, hogy egy kicsit az élet is beleszóljon abba, mi történik veletek a közös programokon.

A cikket a High Care Cosmetics támogatta, amely ajándékkártyával, az egész családnak szóló szépségcsomagokkal segíti az ajándékozást. A részletekért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek