Intim

5 dolog, amit mindig tegyetek meg szex után

Ha annyi pénzünk lehetne, ahányszor már hallottuk, hogy szex után menjünk el pisilni, akkor minden VOUS-lány limóval járna dolgozni, az tuti. De mi az, amit ezenkívül ajánlott még megtenni az aktus után? Több dolog is van a listán, vegyük őket sorra! 

vous - 2016.12.16.
5 dolog, amit mindig tegyetek meg szex után

Mindenki tudja, illetve mindenkinek illene tudni, hogy szex után a legfontosabb dolog a higiénia! Ugyanis a szexuális együttlét egy sereg baktériumot hozhat magával, amit a hüvelynek nehéz elhárítania. És ahogy azt feljebb említettem, a pisilés nem az egyetlen dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy kivédjük a húgyúti fertőzéseket és egyéb kellemetlenségeket. Azt már tudjuk, mit nem szabad tenni szex után, most itt van 5 szuperkönnyű és élvezetes szex utáni rituálé a Women'sHealth jóvoltából, ami a vaginátokat egészségessé és boldoggá varázsolja! 

Töröljétek meg odalent illatmentes szappannal és vízzel! 

Szex után fogjatok egy tiszta rongyot vagy törölközőt, és ILLATMENTES szappannal és/vagy vízzel finoman töröljétek meg magatokat odalent. (Elölről hátrafele!) Ám vigyázat, a belső tisztítás nem szükséges, ugyanis a hüvely gondoskodik a saját belső tisztaságáról! 

Objektum doboz

Áztassátok magatokat a fürdőkádban! 

Azonkívül, hogy úgy érzitek magatokat a meleg vízben, mint egy igazi szexkirálynő, a meleg fürdő (főleg, ha beletesztek egy kis kókuszolajat) segít hidratálni a bőrötöket és csökkenti a hüvelyi duzzanatot. Nem mellesleg pedig ez is csökkenti a fertőzés kockázatát! 

Objektum doboz

Igyatok egy pohár vizet!

Egy jó hancúr sokszor felér egy kiadós kardioedzéssel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szex után is hidratáljátok a szervezeteteket LEGALÁBB egy pohár vízzel. Biztosan ti is éreztétek már, hogy kiszáradt a szátok futás után. Nos, ugyanez előfordulhat a vaginátokkal is, ezért ha az aktus után úgy érzitek, hogy olyan alul, mint egy smirglipapír, akkor itt az ideje, hogy segítsetek magatokon, és bevigyetek egy kis folyadékot! 

Objektum doboz

Egyetek olyan ételeket, amik természetes probiotikumot tartalmaznak! 

A joghurt, a kimcsi, a kombucha és egyéb erjesztett ételek tartalmazzák ugyanazokat a jó baktériumokat, amiket a vagina is. Ezért egy kis szex utáni nassolás segíthet pótolni a jó baktériumokat, amik segítenek csökkenteni egy gombás fertőzés kockázatát. 

Objektum doboz

Bugyikommandó

Az intim területek védelme érdekében kifejezetten fontos, hogy jó bugyit válasszatok. A jó fehérneműnek el kell vezetnie a nedvességet, és kényelmesnek kell lennie, valamint meg kell gátolnia a baktériumok elszaporodását. Éppen ezért ne nejlon és testhezálló alsóneműt válasszatok, mert az a baktériumok melegágya!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek