arcápolás bőr üzenet

5 meglepő módszer a száraz bőr ellen

Az év hidegebbik felében bőrünk másfajta megpróbáltatásoknak van kitéve, mint a forró napsütésben. A száraz bőrűek számára a hűvösebb hónapok igazán kellemetlenek lehetnek, mivel az ilyen típusú bőrt jobban megviseli a kinti hideg. Hoztam néhány tippet, amelyek segítségével felvehetitek a harcot a szárazszág ellen, és megóvhatjátok a bőrötöket a kiszáradás kellemetlen következményeitől!

Bármennyire is szeretjük a telet, van egy dolog, ami miatt néha tényleg megőrülünk ebben az évszakban, és az a bőrünk. Persze nem azt mondom, hogy a száraz homlok és a cserepes ajkak újdonságnak számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy ki kell békülnünk velük! A PureWow oldalán találtam néhány szuper tippet, amik segíthetnek megóvni bőrünket a kiszáradástól, minket pedig az idegbajtól. Így készül a bársonyosan puha bőr otthon: 

Párásító

A központi fűtés, fatüzelésű kályhák, fűtőberendezések és a kandallók mind csökkentik a nedvességet és szárítják a bőrt. Ezért érdemes lehet beruháznotok egy párásítóra, főleg a hálószobátokba, így bőrötök szép és hidratált marad! 

Forrás:
Pixabay

Használjatok arcolajat! 

Ha nem találtok olyan hidratálókrémet, ami megszünteti a bőrszárazságotokat (főleg a hidegebb hónapokban), akkor szuper ötlet néhány csepp olajjal felturbózni a dolgot. Segítségével visszakaphatjátok a puha nyári bőrt, amit annyira hiányoltatok.

Forrás:
iStock

Igyatok kevesebb koffeint! 

Ismerem azt az érzést, mikor úgy érzitek, egy bögre kávé nélkül egy lépést sem tudtok megtenni. Sőt, legyen inkább három! De ha éreztétek már, hogy kiszáradt utána a torkotok, vagy sokszor mentetek pisilni, azt azt jelenti, hogy dehidratálttá váltatok általa. Jobb, ha inkább váltotok a zöld teára! 

Forrás:
Pexels

Igyatok több vizet! 

„Hidratált test, hidratált bőr!” Ahhoz, hogy mesés legyen a bőrötök, nem elég, ha fél liter vizet isztok naponta. Próbáljatok 2-3 liter vizet meginni, ha máshogy nem megy, tegyetek bele citromot, narancsot, uborkát. 

Forrás:
iStock

Intsetek búcsút a hosszú zuhanyzásoknak!

Ez egy kicsit fájni fog azoknak, akik olyanok, mint én, és imádják a hosszú, forró fürdéseket. De ha nagyon meleg vízzel és hosszú ideig zuhanyoztok, vagy erősen klórozott vízben úsztok, az lebontja a bőr védő lipidrétegét. 

Forrás:
istock.com