Egyéb kategória

Mindenkinek barna szeme van, akkor is, ha úgy tűnik, hogy kék

Büszkék voltatok a gyönyörű kék szemetekre? Úgy gondoltátok, különlegesebb, mint a barna szem? Nos, ezt gondoljátok újra! Kiderült: mindenkinek barna szeme van, akkor is, ha úgy tűnik, hogy kék.

vous - 2016.12.19.
Mindenkinek barna szeme van, akkor is, ha úgy tűnik, hogy kék

Mint bizonyára már tudjátok, a melanin (festékanyag) határozza meg a hajunk, a bőrünk és a szemünk színét. Melanin található a szemünk íriszében is, ettől olyan színű a szemünk, amilyen. Ezek igazából kisebbek, mint a melaninsejtek, melanocitáknak nevezzük őket. Dr. Gary Heiting szemorvos viszont egy sokkoló dolgot állít: valójában

egyféle árnyalata létezik a melaninnak, a barna.

„A melanin természetesen sötétbarna színű, de megvan az a képessége, hogy fényre változik a színe. Minél több melanin van a szivárványhártyában, annál több fényt nyel el a szem, így kevesebb fény tükröződik ki, az írisz barna lesz. 

szem

A legszebb sminkek kék, barna és zöld szemhez

A smink önkifejezésünk egyik csodálatos eszköze. Nőként ezer arcunkat megmutathatjuk vele. Egyetlen szabály, hogy nincsen szabály, mégis jó tudni néhány alapvető dolgot, ha biztosra akartok menni. Főleg ami a szemeteket illeti! Készen álltok? Itt az ideje, hogy mindenki a szeméhez illő színeket használjon!

A cikk folytatása ITT jön!

De ha valakinek kék szeme van, a szivárványhártyában kevesebb melanin található, így kevesebb fényt nyel el és több fényt ver (szór) vissza. Amikor ez a fény szóródik, kék fényt tükröz vissza, ezért látjuk kéknek a szemet.”

A zöld szem kivételt képez, ezeknek az embereknek az íriszében közepes mennyiségű melanin található.

Ajánlott cikkek