Egyéb kategória

Nem hamuban sül, de mesés: egyszerű és ellenállhatatlan vajas pogácsa

A pogácsa fogalom és legenda, a legfinomabb vendégváró vagy borkorcsolya, mindenki rajong érte, mégsem sokan vállalkoznak otthon elkészíteni, mert félő, hogy nem lesz tökéletes, túl bonyolult, nem kel meg, kiszárad... Mindezt cáfoljuk, és mutatjuk az egyik legfinomabb és legegyszerűbb vajas pogácsát, ami ugyan nem hamuban sül, de mesés!

vous - 2016.12.20.
Nem hamuban sül, de mesés: egyszerű és ellenállhatatlan vajas pogácsa

Nagyon finom, puha, nem szárad ki, nem kell méricskélni, nem szükséges felfuttatni az élesztőt, keleszteni, tulajdonképpen nagyon egyszerű, és semmi misztikus nincs benne. 10 perc munka, 2 óra pihentetés, még 15 perc munka, majd 15 perc sütés, viszont

két dologgal nem szabad spórolni: a vajjal és a pihentetési idővel!

tepertos-pogacsa

Amit a nagyi sosem mondott el: puha tepertős pogácsa egyszerűen

Mindenkinek van néhány gyerekkori kedvence, ami már sosem lesz olyan finom, mint akkor, amikor a nagyink készítette. A receptet nem írta le és nem is mondta el, mi pedig csak keressük azt a felejthetetlen ízt, állagot, illatot… Most megleltünk egy ilyet: a tökéletes tepertős pogácsáét!

A cikk folytatása ITT jön!

Szunnyadó parázs

Szunnyadó parázs
Forrás:
Alexandra

Nagyon kevés alapanyag kell hozzá, a liszt és élesztő, tojás és tejföl mellett vaj van benne, ez a lelke, puhaságának, illatának a kulcsa, ehhez legyünk hűek. A vajas pogácsa hallatán mindenkinek beindul a nyálelválasztás a szájában, a margarinos pogácsára nemigen…

A másik fontos apróság a tökéletes eredményhez a pihentetési idő: ha szép és könnyű pogácsákat szeretnénk – és mindenki ilyet szeretne –, akkor legalább 2 órát pihentessük a tésztát hűtőben vagy hűvös helyen: ennyi idő kell, hogy a tészta szépen összeérjen, de nyugodtan lehet ez hosszabb idő is, akár egy egész éjszaka.

A pogácsák önmagukban is nagyon finomak, de a tetejüket megszórhatjuk mindenféle maggal, akár reszelt sajttal is, mi most lenmagot választottunk, de szezámmal, tökmaggal is nagyon finom, és a reszelt füstölt sajt sem elvetendő!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek