Egyéb kategória

„Szőrös február” – Egy kezdeményezés arra biztatja a nőket, hogy növesszék meg a szőrt a testükön

Gyanta, epilátor, borotva – már ebből a három szóból is tisztán látszik, hogy nőnek lenni nem könnyű. Ha ti is így gondoljátok, és legszívesebben eldobnátok őket egy időre, akkor a februárt mostantól imádni fogjátok!

vous - 2016.12.20.
„Szőrös február” – Egy kezdeményezés arra biztatja a nőket, hogy növesszék meg a szőrt a testükön

Egy új kezdeményezés, a Get Hairy February, vagyis a „Szőrös február” ugyanis arra biztatja a nőket, hogy februárban hagyják el a gyantázást és a borotválást, és növesszék meg a szőrt a testükön – mindezt pedig azért, hogy felhívjátok a figyelmet egy súlyos és sajnos sokakat érintő problémára, a családon belüli erőszakra.

Forrás:
gethairyfebruary.org

A kampány célja, hogy adományokat gyűjtsön, és segítsen azokon a nőkön, akik a családon belüli erőszak áldozatai voltak, ugyanis az összegyűlt pénzt teljes egészében egy nonprofit szervezetnek adnák, akik online, telefonos és személyes tanácsadást is adnak azoknak a nőknek, akik ilyen helyzetbe kerültek – írja a Fashion Journal.

családon belüli erőszak nők

Különleges portrék erős nőkről, akik átélték a családon belüli erőszakot

Egy tehetséges művész, Chantal Barlow létrehozott egy projektet, melyben (eddig) 13 olyan nőről készített portrét, akik a családon belüli erőszak áldozatai lettek. De itt jön a csavar: a képeken nem komoly vagy szomorú embereket láthatunk, hanem gyönyörű, boldog nőket.

A teljes cikket ide kattintva elolvashatjátok.

A kampány megálmodója, Alex Andrews szerint az, hogy a nők hagyják, hogy megnőjön a szőr a testükön, azt jelképezi, hogy urai a saját testüknek, és azt teszik vele, amit csak akarnak. Célja, hogy a nemek közötti egyenlőség egyre jobban megvalósuljon.

Ajánlott cikkek