Egyéb kategória

Ez a magyar lány álomszép mézeskalács kastélyt készített, hogy jótékonykodjon

Nagyon cuki posztra bukkantunk a Pesten Hallottam Facebook-csoportban: egy lány, Marton Anna ugyanis hónapokig dolgozott egy káprázatos mézeskalács kastélyon azért, hogy jótékony célra ajánlja fel. 

vous - 2016.12.21.
Ez a magyar lány álomszép mézeskalács kastélyt készített, hogy jótékonykodjon

Tudjátok, karácsony táján a világ – ha csak pár napra is – egy szebb hellyé válik. Ilyenkor ugyanis picit többet gondolunk azokra, akik nem élvezhetik gondtalanul az ünnepeket. Ilyenkor történnek azok az apró karácsonyi csodák, amiket talán észre sem veszünk. Ilyen csoda például Marton Anna posztja is, amiből kiderült, hogy hónapokig dolgozott egy mézeskalács kastélyon, hogy jótékonykodjon. Hogy az üzenete még több emberhez eljusson, felkerestük, és megkérdeztük tőle, honnan jött az ötlet.

„Tavaly karácsony környékén egy egyszerű mézeskalács házikót készítettem, melynek alapjai megvásárolhatóak voltak, így azt sajnos nem én sütöttem. A díszítés és az összeállítás folyamata viszont nagyon tetszett, így elgondolkodtam, hogy vajon magamtól milyen 'házikót' tudnék létrehozni. Itt kezdett el szárnyalni a képzeletem, és már ekkor kigondoltam, hogyha idén valami nagyot csinálok, akkor azt jótékony célra szeretném felhasználni.

Forrás:
Marton Anna

Nehezítette a dolgom, hogy javában a szorgalmi időszak közepén és végén folytak a munkálatok, hiszen az iskolában is igen sok feladatunk volt. Nagyon nagy szerencsémre igen sok támogatást kaptam a családomtól és a barátaimtól. Így készülhetett el körülbelül 8 kiló liszt, jó pár üveg méz, valamint sok átsütött és -díszített éjszaka után a végeredmény, ami nagyon remélem, hogy megtalálja megfelelő célját és helyét!”

Anna ugyanis jótékonysági árverésre bocsátotta kreálmányát, amire IDE kattintva akár ti is tudtok licitálni! 

Apropó, ha nektek is megjött a kedvetek a sütögetéshez, akkor használjátok Anna cukormázreceptjét a díszítéshez:

„1 felvert tojásfehérjéhez kb. 250 g porcukrot, illetve 1 evőkanál étkezési keményítőt szitálunk. Összekeverjük alaposan, majd hozzáadunk 1 csipet sót és csavarunk bele pár csepp citromlevet. Ezután pedig nagyon sokáig keverjük géppel (legalább 5 percig), hogy a cukor jól megolvadjon. A hozzáadott porcukor mennyisége erősen függ a tojásunk méretétől, ezért érdemes folyamatosan próbálgatni, hogy jó-e már a mázunk. Ezt úgy tehetjük meg, hogy egy kiskanálnyit végighúzunk sima felületen, ha nem folyik szét, akkor már dolgozhatunk is!”

Ajánlott cikkek