Egyéb kategória

Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Karácsony idején különösen oda kell figyelni a biztonságra, hiszen a rokonlátogatások során üresen áll a lakás, a betörők pedig épp az ilyen lehetőségekre várnak. Az alábbiakból megtudhatjátok, ilyenkor mit figyelnek meg különösen!

vous - 2016.12.22.
Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Amíg valaki át nem él egy betörést, el sem tudja képzelni, mennyire megviseli ez a lelket. Nem csak az anyagi károk miatt, hiszen ilyenkor az eszmei értékek elvesztését is nehéz feldolgozni. És nemcsak a Reszkessetek, betőrök! című filmben gyakoriak a betörések az ünnepek alatt, hanem sajnos a valóságban is. A betörők az alábbi dolgokat különösen megfigyelik, de most felkészülhettek, és megelőzhetitek a bajt.

Bejárati ajtó állapota

A legelső dolog, amit egy betörő leellenőriz, az a bejárati ajtó. Nagyon fontos odafigyelni, hogy szépen festett és tiszta legyen, ez ugyanis azt a hatást kelti, hogy az egész lakás jó állapotú, és sokkal nehezebb bejutni. Ezzel szemben egy régebbi, megviselt ajtó épp az ellenkezőjét sugallja.

A zárak

A második fontos dolog, hogy milyen zár van az ajtótokon. A betörők könnyű célpontnak látják azokat a lakásokat, amiket csak egyetlen szimpla hengerzár véd, szemben például egy lakattal vagy akár dupla zárral.

betores-4

Elárulom, mit kell tennetek, ha betörtek hozzátok vagy ellopták a kocsitokat

A nap témája a VOUS-n: üvegszilánkokon táncolni. Mikor a témát boncolgattuk, egyből a törés, a lopás, a károkozás jutott eszünkbe. De ne gondoljátok, hogy mi vagyunk ilyen törős-zúzós fajták, épp ellenkezőleg. Mi, a jóságos VOUS-lányok inkább attól félünk, velünk és veletek is megtörténhet a baj. Éppen ezért segítünk felkészülni olyan esetekre, amikre amúgy nem is lehet.

A cikk folytatását ITT találjátok.

Szemeteskuka

Elsőre furcsának tűnhet, hogy ugyan miért ellenőrzik a szemetet, de valójában ez afféle „előzetes” számukra. A különböző dobozokból ugyanis fel tudják mérni, milyen értékek vannak a lakásotokban, főleg karácsony környékén. Különösen felkelti az érdeklődésüket, ha tévésdobozt vagy hasonló értékes tárgy csomagolását látják meg.

Sötétebb területek

Mivel nem szeretnék kockáztatni a lebukást, sok betörésre inkább estefelé kerül sor, amikor már besötétedik. Ilyenkor az árnyékosabb részeket keresik, ahonnan be tudnak jutni, ezért érdemes mozgásérzékelő fényt elhelyezni az udvaron és a kertben.

Levelekkel teli postaláda

A betörők általában biztosra mennek abban, hogy ne legyen otthon egyetlen lakó sem. Sokszor hosszú ideig megfigyelik őket, de van, hogy hirtelen választanak lakást. Ilyenkor a postaládát is ellenőrzik, hiszen ha az tele van levelekkel, szinte biztos, hogy a lakó elutazott valahova.

Riasztórendszer

Persze ezt biztosan ti is tudtátok már, de érdemes hangoztatni: ha kamera vagy riasztó van felszerelve a lakásban, sokkal kisebb az esélye annak, hogy valaki megpróbáljon kirabolni titeket.

telefon-lopas-rablas-tolvaj

Ezt nem hiszem el! Lenyúlták a telefonom!

Nem tudunk létezni a telefonunk nélkül, ez szerintem mindenkinek ismerős. Mondhatni, ő lett a legjobb barátunk. De mégis mit tehetnénk, ha valaki elszakítja tőlünk? És mi van, ha a saját otthonotokban idegenek járnak, betörnek hozzátok úgy, hogy ráadásul otthon vagytok? Előzzétek meg a bajt! Segítünk!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek