Egyéb kategória

Lelőtték a berlini merénylőt Olaszországban

Néhány napja egy teherautó belehajtott a tömegbe a berlini karácsonyi vásáron, a merénylőt pedig azóta is nagy erőkkel kereste a rendőrség. Péntekre virradóan megtalálták a gyanúsítottat, akit tűzharcban lelőttek.

vous - 2016.12.23.
Lelőtték a berlini merénylőt Olaszországban

Hétfő este Berlin nyugati részén egy karácsonyi vásárba hajtott bele egy férfi, a merénylet során pedig 12-en meghaltak, és ötvenen megsérültek – köztük néhányan súlyosan is. Ennek hallatán az egész világ összefogott a városért, és az internetet elárasztották a #prayforberlin képek, az elkövetőt azonban napokig nem találták.

A gyanúsított a tunéziai származású Anis Amri volt, akit péntekre virradóan megtaláltak Olaszországban. Épp egy Franciaországból érkező vonatról szállt le, amikor két járőr megállította, hogy ellenőrizzék az iratait. Ekkor a férfi fegyvert rántott, és Allahu Akbar felkiáltással belelőtt az egyik rendőrbe, aki szerencsére csak kisebb sérülést szenvedett. A tűzharc során a merénylő egy autó mögött elbújva próbált menekülni, de az egyik járőr lelőtte – írja a Daily Mail.

Ajánlott cikkek