Egyéb kategória

3 érvünk is van, hogy menjetek ki télen is futni!

A hőmérséklet zuhanásával arányosan csökken a futók száma is a szabadban. A tél beálltával csak a legelszántabbak maradnak a futópályákon. Pedig a téli futásnak is megvannak a szépségei és előnyei. El is hoztuk ezeket most nektek!
 

vous - 2016.12.24.
3 érvünk is van, hogy menjetek ki télen is futni!

Motiválni magatokat, hogy felkeljetek ilyen hidegben időben, mint amilyen most van, tudom, hogy szinte lehetetlen, és a Woman's Running szerzője szerint is. Meg amúgy is, ha olyan jó dolog a mínuszokban futni, akkor miért készítették az ágyakat ilyen kényelmesre, ugye? Csak feküdni egy plusz órát a meleg takaró alatt sokkal kényelmesebb megoldás, mint vacogtatni a fogaitokat, miközben az edzőcuccotokat lassan beborítja a hó. De! Mikor legközelebb ezzel a dilemmával szembesültök, és elgondolkoztok azon, hogy futni kéne-e menni, vagy aludni tovább, érdemes átgondolni ezt a három dolgot, és utána dönteni! 

  1. Ahogy a nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség lassan bekebelezi a jókedvünket és a lendületünket is. Ám egy amerikai egyetem tanulmánya bizonyítja, hogy napi 30 perc kardió négyszer jobban növelheti a szerotoninszintet és csökkentheti a depresszió tüneteit, mint a gyógyszeres kezelés!

    Forrás:
    Pixabay
  2. A rendszeres testmozgás 20–30 százalékkal csökkenti az esélyt, hogy elkapjátok az influenzát!
  3. A hűvös levegő miatt a szívnek is gyorsabban kell a vért a testbe áramoltatnia. Ez egy rosszul működő szívnek gondot okozhat, de ha rendszeresen edzetek, a kinti mozgás erősíti a szívizmaitokat, így sokkal jobban fogjátok bírni az intenzívebb edzést a jövőben!

Psszt… én a futást választanám! 😉 

Ajánlott cikkek