Egyéb kategória

„Úgy éreztem magam a saját bőrömben, mintha megfulladnék” – Egyik napról a másikra hátrahagytam mindent és megtaláltam önmagamat!

„Hiszel önmagadban? Elbírod a fájdalmat és kitartó vagy? Ha ezeket a kérdéseket megválaszolja és megtanítja neked az élet, akkor minden megváltozik. Természetesen szükség van arra is, hogy tegyél önmagadért. Én személy szerint nem akartam ezt megtanulni, vagy változtatni az életemen, de a sors mást akart.” – kezdi történetét Flóra, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következők sorokban Fendrik Flóra történetét olvashatjátok.

vous - 2016.12.25.
„Úgy éreztem magam a saját bőrömben, mintha megfulladnék” – Egyik napról a másikra hátrahagytam mindent és megtaláltam önmagamat!

Sokszor irigylem azokat a rózsaszín ködös érzéseket, a naivitást, de hálás vagyok, hogy átélhettem sok mindent és megtanultam élni egy kalandos, boldog életet, ahol nem másoktól függök és nem a félelmeim vezetnek. Ismerem már a határaimat, a képességeimet, önmagamat, de ez nem mindig volt így.

Másfél évvel ezelőtt volt egy biztonságos világom. Imádtam a barátom, akivel megterveztük a jövőnket, minden percet együtt töltöttünk, tündérmesének tűnt minden. Azonban az élet nem úgy tervezte, hogy ez így is maradjon: egyik napról a másikra összepakolta pár dolgát és elköltözött. Ott maradtam a közös albérletünkben a cuccai nagy részével. Értetlenül álltam a dolgok előtt, hiszen még veszekedni is csak ritkán szoktunk…

Magamat hibáztattam és ő is ezt próbálta elérni, amikor magyarázatot vártam volna. A hónapok teltek, ő pedig a lakásban tartott a naivitásomat kihasználva az üres ígéreteivel. A szerelem vak és hiszékennyé tesz, addig, amíg meg nem tudod, hogy tőled egy másik lányhoz költözött egyből. Onnantól kezdve tudtam: költözni szeretnék a leggyorsabban.

A munkámat csak miatta csináltam, így felmerül a kérdés: mit keresek én itt és ki is vagyok igazából? Rádöbbentem, hogy nem azt bánom, hogy eltűnt az életemből, hanem hogy nem is ismerem már magam. Minden nap úgy éreztem magam a saját bőrömben, mintha megfulladnék. Itt volt az ideje a változásnak, de hogyan?

„Rájöttem, hogy nem a havazásra haragszom, hanem a változásra” – Ne féljetek kilépni a komfortzónátokból, én megtettem!

„Rájöttem, hogy nem a havazásra haragszom, hanem a változásra” – Ne féljetek kilépni a komfortzónátokból, én megtettem!

„Ahogy az ötéves önmagamra gondoltam, egyszerre szégyenérzetem támadt. Hisztérikus rohamot kapok egy kicsi hó láttán? Megijedek attól, hogy vizes lesz a hajam? Bár nehezen vallottam be magamnak, de nem az első hó bosszantott fel ennyire, hanem a tehetetlenségem. Egész életemben féltem a változástól, féltem kilépni a komfortzónámból, és valami újba belekezdeni.”

Egy korábbi vendégszerzőnk teljes cikkét ITT olvashatjátok!

Hogy mi következett? Gondolván, hogy Írország még Európa és szigeten még úgyse éltem, felültem egy repülőre, idegen családhoz költöztem és 6 hónapig hatévesekkel töltöttem a napjaimat.

Ki kellett lépnem a komfortzónámból és keresztülmenni néhány drasztikus változáson. Előtte egy irodában csücsültem papírok között heti 40–45 órát, majd ott találtam magam egy hatéves kisördöggel ugrálva egy hatalmas homokozóban a focipálya mögött. Hónapokig nem láttam a családomat, a barátaimat, csak új emberek vettek körül egy más világban.

Forrás:
Depositphotos

Rengeteg élményt köszönhetek a bátorságomnak: láttam az óceánt, bejártam a szigetet egyedül, sziklákon ugráltam, ahol egy rossz mozdulat és nem élem meg a holnapot, olyan hegyet megmásztam, amire magamban azt gondoltam, hogy ha feljutok az egy csoda, barátokra leltem, de a legfontosabb: megtaláltam önmagam, s ezért is kellett visszajönnöm onnan.

A szívem egy része örökre ott maradt, de haza kellett térnem. Csak itt van esélyem, hogy a változások hatására igazi életem legyen. Kint lenni könnyű volt, itthon nehéz és izgalmas, de nem az egyszerű dolgokért érdemes élni.

Minden itt kezdődött el, ezért is kellett visszatérnem. Be kell bizonyítanom magamnak, hogy képes vagyok megmaradni az a lány, aki tényleg vagyok: vidám, életrevaló, talpraesett, képes segítséget kérni, de megoldja a dolgokat.

A lányból, aki a barátjának él, teljesíti minden kívánságát szó nélkül és aláveti magát mindenkinek, lett egy felnőtt nő, aki vicces, sugárzik és boldog minden indok nélkül, mert hisz önmagában. Ha nem figyelnék, akkor az élet könnyen visszarántana, de tartalmasabb életre vágyom, ahol önmagam lehetek. Ehhez mindenkinek megvan mindene, csak rajtunk múlik, hogy elássuk vagy megtaláljuk a hangunkat.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek