Egyéb kategória

Divatszabályok, amiket vezessetek be az otthonotokban is!

Követitek az összes divatszabályt, és mindig naprakészek vagytok, mi a trendi, és mi nem? Akkor most beszéljünk kicsit a lakásotokról divat szempontjából, hogy még jobban szeressetek otthon lenni.

vous - 2016.12.26.
Divatszabályok, amiket vezessetek be az otthonotokban is!

A divatszabályok nem mindig csak a ruhákra vagy a sminkekre vonatkoznak. Lépjünk ki egy kicsit ebből a körből, és nézzünk szét a lakásunkban! Ha még otthonosabbá szeretnétek tenni, és el akarjátok érni, hogy imádjatok ott lenni, akkor érdemes követni néhány szabályt. Garantáltan nektek lesz a legtrendibb otthonotok!

Réteg, réteg és még több réteg

A rétegzés művészetének a kulcsa a színek és a minták – írja a Real Simple. Először is nézzétek meg az alapot: ez a fal színe. Ehhez kezdjetek el hozzáadni újabb és újabb rétegeket. Kezdjetek először valami visszafogottal: apró csíkokkal vagy egy visszafogott bársonymintával. Utána jöhet egy nagyobb rész: adjatok hozzá valami kockásat vagy állatmintás dolgot. Ezzel a trükkel eléritek, hogy vizuálisan tele legyen ingerrel a szoba.

Objektum doboz

Adjatok hozzá egy kis textúrát!

Ahogy mi, nők szeretünk a meleg és vaskos pulcsik alá felvenni valami könnyűt és selymeset, úgy igaz ez a szobára is. Merjük keverni a különbözű anyagokat: márvány, szőrös puffok és különbözű textúrájú tapéták.

Objektum doboz

Alkalmit a hétköznapival

Ahogy egy gyönyörű virágos nyári ruhához felvesszük a kedvenc tornacipőnket, úgy keverhetjük az alkalmit és a hétköznapit az otthonunkban is. Miért ne lehetne egy impozáns ebédlőben egy keleties stílusú szőnyeg, vagy egy egyszerű nappaliban egy gyönyörű kristálycsillár? A kulcsmondat: legyetek bátrak!

Vegyétek lazára a dolgot!

Ahogy anyukánk mondta mindig, ha túl hangsúlyos szemsminket készítettünk, ahhoz csak valami könnyed rúzst használjunk. A tanulság ebből az, hogy nem kell megijedni a merész lakberendezési ötletektől, de nem kell túlzásba esni, és minden egyes négyzetcentimétert kidekorálni.

Objektum doboz

Ne hagyjátok figyelmen kívül a kényelmet és a funkciót!

Attól még, hogy valami szép, nem biztos, hogy utána hasznos is lesz. Ha telezsúfoljátok a lakást olyan dolgokkal, amik csak jól néznek ki, azok csak a port fogják fogni, és szükségetek lesz olyan darabokra is, amiket a funkciójuknak megfelelően tudtok használni. Éppen ezért a külcsíny mellett még két másik szempontot is mindig vegyetek figyelembe: a kényelmet és a funkciót!

Fektessetek a minőségbe!

Eszter, a VOUS-anyu már egy ideje nemet mond a fast fashion ruhákra, és a fenntartható divatért kampányol. Szerintem ezt át lehet vinni a lakberendezésre is. Biztosan megéri megvenni a legolcsóbb kanapét egy olyan bútorboltban, ahol tömegével gyártanak ilyet? Itt most nem az apró használati tárgyakra gondolok, hanem nagyobb bútorokra. Érdemes inkább befektetni egy olyan ágyba vagy matracba, amit aztán sokáig tudunk használni, mint hogy a gerincünk menjen tönkre.

Objektum doboz

Adjunk hozzá egy kis glamúrt!

A tökéletes megjelenést a vörös rúzs vagy egy hangsúlyosabb kiegészítő adja meg nekünk. Ugyanez a helyzet az otthonunkban is. Ne féljünk egy kis csillogást hozzáadni a nappalinkhoz.

A kulcsmondat lakberendezés terén ezentúl legyen az, hogy legyetek bátrak és merészek!

Ajánlott cikkek