Egyéb kategória

Fullon vagytok? Könnyítő kúra, ha túlettétek magatokat

Az év vége mindig a nagy lakmározások jegyében telik, ami egyrészt jelzi, hogy jólétben és bőségben élünk, másrészt jórészt olyan ételeket készítünk az ünnepi asztalokra, amelyekkel nemcsak néhány kiló kúszik fel ránk, de könnyen felboríthatják az emésztőrendszer megfelelő működését. Pár nap alatt azonban minden helyrehozható, mondjuk is, hogyan!

vous - 2016.12.27.
Fullon vagytok? Könnyítő kúra, ha túlettétek magatokat

Akár a karácsonyi, akár a szilveszteri fogásokra gondolunk, bővelkednek szénhidrátokban és zsírokban, nem is említve az alkoholt, amiből sokan többet kortyolgatnak el az átlagosnál, vagyis a szervezetünket többféle támadással is terheljük.

Nem csoda hát, hogy fáradékonynak érezzük magunkat, ráadásul nehezebben is tudjuk deréktájon begombolni a ruhát…

Érdemes 2-3 napot rászánni, hogy kissé kitiszítítsuk a szervezetünket,

ennek köszönhetően visszaálljon a tökéletes egyensúly, az emésztésünk is rendbe jöjjön, és az új évnek lendületesen és vitaminokkal feltöltődve indulhassunk neki.

citrom gyümölcs

Ételek, amik helyreállítják a gyomrotokat, ha túl sokat ettetek

Ha ti sem tudtok ellenállni a finom fogásoknak, és előfordult már veletek – főleg az ünnepek alatt –, hogy túlettétek magatokat, akkor először is törekedjetek arra, hogy ez ne forduljon elő. Ne legyetek mohók, de ha már megesett a baj, akkor ezt tegyétek!

A cikk folytatása ITT jön!

A könnyítő kúra lényege

  1. Elsősorban a nehezen emészthető alapanyagokat érdemes elhagyni az étkezésből, a zsírosabb és magas cukortartalmú fogásokat, a tejszínes, vajas fogásokat, süteményeket, komolyabb húsokat.
  2. A főszerepet ebben a pár napban átadjuk a zöldségeknek és gyümölcsöknek, lehetőleg nyersen vagy párolva, kíméletesen hőkezelve, hogy rostjaik minél jobban tudják tisztítani a szervezetet, illetve megőrizzék a lehető legtöbb vitamint.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek