Egyéb kategória

„Annyira utálok mosogatni” – így dobhatjátok fel a konyhai melót

Sosem találkoztam még olyan emberrel, aki azt mondta volna: „Hé, egyszerűen imádok mosogatni”. Nem csoda, hiszen ennél ezerszer jobb elfoglaltságokkal is eltölthetjük az időt, arról nem is beszélve, hogy az ünnepi vacsik után kész hegyet lehetne építeni a mosatlanokból. Ezt pedig nem 5 perc eltakarítani. De azért egy-két aprósággal még ezt a konyhai melót is fel lehet dobni!  

vous - 2016.12.27.
„Annyira utálok mosogatni” – így dobhatjátok fel a konyhai melót

1. Zenével zenbe

A mosogatás akár kikapcsolódás is lehet. De tényleg! Kapcsoljatok be valamilyen lágyabb zenét, és menjetek le zenbe. Tudjátok, milyen idegesítő, amikor nem tudtok álomba szenderülni, mert mindenféle apróság eszetekbe jut, amire napközben nem jutott idő. Na, hát miért ne időzítenétek akkor inkább az agyalgatást ekkorra?

2. Vaaagy, pörgessétek fel magatokat

Jó társaságban repül az idő, de mi van akkor, ha a többiekre lecsapott a kajakóma, és csak fekszenek a nappaliban? Ilyenkor érdemes elindítani a laptopon a kedvenc sorozatotokat, vagy valami vicceset, amiről biztosan tudjátok, hogy leköti a figyelmeteket. De azért lehetőleg olyat, amit már láttatok, mert az új részek túlságosan érdekesek lehetnek, és megduplázódhat a mosogatás ideje.

fürdőszoba zuhanyzó takarítás

Netes legenda vagy valóság? Kipróbáltam a filléres házi praktikákat a fürdőszoba kitakarításához

Számomra nem is volt kérdés, hogy ha a Délelőttök a kádban a nap témája, én mit vizionálok magam elé. Fürdőbombával és gyertyával megspékelt óriáshabos fürdőt? Nem, ez egy másik kollegina vágyálma talán, én csak takarítani szeretnék, olcsón, házi szerekkel. Lehetséges ez? Kipróbáltam!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

3. Egy szivacsnyi verseny

Mit szólnátok egy kis versenyhez? Nem muszáj egyedül csinálnotok a mosogatást, akár a tesóitokat/lakótársaitokat is bevonhatjátok, még ha nem is örülnek neki annyira. Fogjatok a kezetekbe egy szivacsot, nyomjatok rá mosogatószert, és nézzétek meg, ki tudja a legtöbbet elmosogatni egyetlen nyomásnyi szappannal. Persze az összecsapott munka nem számít!

4. Apró luxus

Eddig ti is úgy voltatok vele, hogy biztosan nem költenétek különleges mosogatószerre? Pedig már létezik olyan, ami nem kiszárítja, hanem ápolja a kezet! Milyen jól jön a téli hidegben egy kis bőrápolás, amivel ráadásul egy csapásra elintézhetitek a konyhai melót is, nem? Vagy mit szólnátok néhány vicces holmihoz, amitől kevésbé tűnik monotonnak a munka?

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek