Egyéb kategória

Vegyetek keserűsófürdőt! – csodát tesz a testetekkel!

Ha folyton izomfájdalmakkal küzdötök, vagy száraz a bőrötök, akkor van egy ötletem számotokra. Egy olyan kellemes lazítást ajánlok, ami amellett, hogy relaxál, csodát művel a testetekkel több fronton is. A keserűsófürdőről beszélek.

vous - 2016.12.27.
Vegyetek keserűsófürdőt! – csodát tesz a testetekkel!

A keserűsót, más néven az Epsom sót már régóta ismerik és alkalmazzák különféle gyógyászati célokra. Maga az Epsom só egy ásványi vegyület (magnézium-szulfát), amely könnyedén felszívódik a bőrötökbe, ha a fürdővizetekbe szórjátok. Magnéziumhiány esetén életmentő lehet egy fürdőkúra, de hozzájárul a normális szívműködéshez, az immunrendszeretek erősítéséhez, a megfelelő izomműködéshez és a légúti betegségek esetén is nagyon jó bajtárs. 

Elég csak valamennyit szórnotok a forró vízbe, majd maradéktalanul élvezni a spa-pillanatokat. Persze, ha ti ennél tudatosabbak vagytok, és szeretnétek maximálisan kihasználni a keserűsó pozitív hatásait, akkor próbáljátok ki a MindBodyGreen tippjeit!

Tegyetek sárral a fájdalom ellen!

Egy tanulmány szerint ízületi gyulladások esetén is szuper megoldás a keserűsófürdő, annyi különbséggel, hogy tegyetek hozzá bentonit agyagot, ezáltal az iszapfürdők hatékonyságát biztosítjátok az ízületeiteknek. Az iszapfürdőben lévő szulfát, kalcium, magnézium és fluorid segít, hogy az ízületek merevsége oldódjon. 

Forrás:
iStock

Fáj a fejetek? Vegyetek egy fürdőt!

A magnézium szedése ismert módja a fejfájás kezelésének, így a keserűsófürdő kiváló megoldás migrén esetén. Tegyetek hozzá pár cseppet a kedvenc illóolajotokból és gyömbért, és már el is merülhettek a habokban.

Tegyetek hozzá gyógynövényeket!

Próbáljátok ki a fürdőt némi kamillával vagy levendulaolajjal, ezek mély, pihentető alvást biztosítanak egy fárasztó időszak után. Tanulmányok bizonyítják, hogy a kamilla sokat tesz a nyugodt alvásért, a levendula pedig az idegrendszert nyugtatja. Az illóolajok pontos hatásairól itt olvashattok többet, ha eddig még nem volt kedvencetek, ezentúl biztosan lesz.

Vészeljétek át vele az influenzaszezont!

Meghűlés ellen sokat tehettek, ha a só mellé zöld teát isztok, és eukaliptuszolajat csepegtettek a vízbe. A zöld tea antioxidánsai és az eukaliptusz légzést segítő hatása együttesen megteszik a dolgukat, frissen és egészségesen jöttök ki a legdurvább influenzaszezonból is!

Öntsetek hozzá tejet!

Ezt a száraz bőrötök imádni fogja, pláne, ha még tesztek hozzá némi porított kókusztejet, kókuszolajat és pár cseppet a kedvenc illóolajotokból. A végén puha, selymes, hidratált bőrrel szálltok ki a kádból.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek